Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 16. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Államosíthatják az E.On gázszektorát

Államosíthatják az E.On gázszektorát

Rövidesen tető alá hozhatják a megállapodást az MVM és az E.On között, amelynek értelmében az állami tulajdonú vállalathoz kerülne az E.On gáz-nagykereskedelmi tevékenysége és egyes gáztározók tulajdonjoga.

Korábban a piaci pletykák szerint 800 millió eurót kínált az MVM az E.On-nak, ám a német konszern 1.2 milliárd eurót szeretett volna kapni. Úgy tűnik, a felek megtalálták a kompromisszumos megoldást.

A hírek szerint az állam 21.2 százalékos MOL-pakettje is az MVM-hez kerülne, így az MVM komplett gázvertikumot építhet ki itthon a termeléstől a szállításon át, ráadásul még az érlelődő gáztőzsde is passzolna a portfólióba. Az Equilor elemzői szerint ezzel a lépéssel ismét előtérbe kerülhetnek a politikai kockázatok, nem beszélve arról, hogy ezt követően akár el is porladhat a MOL részvényeseire vonatkozó 10 százalékos szavazati korlát (persze csak az állami tulajdonosra nézve). Bár hasonló spekulációk már hetek óta keringenek a piacon, a mostani lépések ráirányíthatják a figyelmet a MOL vonzerejét érintő pozitív és negatív faktorokra.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére