Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 11. 08:37, csütörtök | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Állványt bontanak a Tűztorony mellől

Állványt bontanak a Tűztorony mellől

A kivitelező a napokban kezdte meg a soproni Tűztorony állványzatának lebontását. A következő, látványos munka várhatóan október 24-én lesz.

A kivitelező a napokban kezdte meg a soproni Tűztorony állványzatának lebontását. A torony külső falánál megpróbálták az eredeti színt visszaállítani, így az most egy halvány, pasztell árnyalatot kapott.

A következő, látványos munka várhatóan október 24-én lesz. Ekkor állnak majd neki ugyanis a daru szétszerelésének. Mindez a tervek szerint október 30-ig tart. A daru helyén lévő sétányszakaszt ezt követően állítják helyre. Úgy értesültünk, hogy a Tűztorony teljes felújításával, illetve a „levonulással" idén végeznek a szakemberek.
A Várfalsétány Bünker köz Színház utca mögötti szakaszán már csak a sétány burkolása és növényesítése vannak hátra. Ezt követően kerülnek elhelyezésre a sétány szakaszait lezáró acélkapuk. A Színház utca 3. mögötti szakaszon a római kori bástya maradványait bemutató pince kialakításának befejező munkái folynak.

A pince feletti járófelület és sétányrész burkolása fejeződik be hamarosan. A Várkerület mögötti szakaszon a burkolás és növénytelepítés munkái vannak hátra.

A Match áruház mögött a növényirtás és a meglévő kockakő burkolat letakarítása van folyamatban. A Szent György utca felé kialakított várfal áttörésével kialakított lépcső fa lépcső elemeinek elhelyezése, kőzúzalék burkolat készítése és a növények beültetése következik.

Helyreállításra kerül az Előkapu utca is, új gránit kiskockakő burkolatot kap, a fahidak is felújításra kerülnek.

-tudósított a Kisalföld.
Fotó: Magasi

Címkék: Sopron, Tűztorony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.