Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 06. 08:12, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Magyar bronzérem a rejtvényfejtő-világbajnokságon

Magyar bronzérem a rejtvényfejtő-világbajnokságon

Bronzérmes lett Gyimesi Péter magyar rejtvényfejtő a németországi világbajnokságon, a junior kategóriában - közölte István György, a válogatott csapatkapitánya az MTI-vel szombaton.

A 28. Rejtvényfejtő-világbajnokságon a németországi Kirchheimban 30 ország 240 versenyzője mérte össze tudását a logikai feladványok területén. A magyar csapat tagjait a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete által szervezett válogatóversenyen választották ki - ismertette.

A legfeljebb 18 éves versenyzők között a junior kategóriában egy amerikai és egy japán fiatal mögött a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 12. osztályos tanulója, Gyimesi Péter bronzérmet szerzett - közölte István György. Hozzátette: a versenyző kiváló eredménye nem előzmény nélküli, az idén nyáron ezüstérmes lett a Közép-európai Matematikai Olimpián, a rejtvénysportban is több év kitartó gyakorlással jutott fel idén a rejtvény-vb dobogóra, és már a felnőttekkel közös rangsorban is 31. helyezést ért el.

A csapatkapitány tájékoztatott arról is, hogy a magyar válogatott - amelynek tagja volt a junior bronzérmes édesapja, Gyimesi Zoltán, valamint Horváth Zoltán és Madarassy Pál - a tavalyi bronzérem után idén az ötödik helyet szerezte meg a csapatversenyben, amelyben ezúttal az amerikai csapat diadalmaskodott.

István György kiemelte, a világversenyen - a fair play szellemében - csak olyan nyelv- és kultúrasemleges feladványok szerepelnek, mint például a közismert szudoku, ahol 1 és 9 közötti számokat kell számismétlés nélkül a megadott ábrákba beírni.

A 2020-ban Sanghajban megrendezésre kerülő következő világbajnokságra a ROE jövő tavasszal hirdeti meg a nyílt válogatóversenyét, amelyen eldől, kik képviselhetik majd jövőre a hazai színeket a világbajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.