Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Október 27. 11:08, hétfő | Belföld
Forrás: Könykultúra Magazin

Magyar szálú regénnyel, íróként is debütált a világhírű rendező

Magyar szálú regénnyel, íróként is debütált a világhírű rendező

Megjelent Konzum címmel első regénye David Cronenbergnek. A világhírű kanadai horrorrendező és producer kötetét a mű fordítója, Hegyi Pál és szerkesztője, Berta Ádám mutatta be az Olvasás Éjszakáján a fővárosban.

A Stereo, A jövő bűne, az Agyfürkészők, a Holtsáv, A légy és jó pár, ma már klasszikusnak vagy legalább klasszikusabbnak számító horrorfilm atyja, David Cronenberg első regényével jelentkezett. A Hollywoodban is elismert és népszerű kanadai rendezőt és producert az úgynevezett biohorror nagymestereként tartják számon, hiszen filmjeiben rendre megjelennek különféle állatok, bogarak vagy emberi keverékeik, és természetesen nem hiányozhatnak belőlük az idegtépő, sokkoló, véres jelenetek sem.

Természetesen ezek közül jó pár elem megtalálható a Konzum című regényben is... folytatás a Könyvkultúra Magazin oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.