Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Szeptember 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye, júliusban minden régióban bővült a termelés

- mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn este.
Kifejtette: továbbra is a gépjárműgyártás, ezen belül is a közúti járművek gyártása, illetve a háztartási elektronikai cikkek termelése mutat nagyon jó eredményt.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy az ipar növekedésének jelentős munkahelyteremtő hatás is van, az 5-nél több munkavállalót foglalkoztató cégeknél júliusban 2,8 százalékkal bővült a foglalkoztatottak száma, bár sok helyen hiányzik a szakképzett, motivált munkaerő.

Glattfelder Béla hangsúlyozta, hogy a magyar ipari termékek iránt belföldön is egyre nagyobb az igény, a magyar ipar belföldi értékesítése is növekedni tudott, ez mutatja a hazai vásárlóerő erősödését is.

Az államtitkár szerint az ipari rendelésállomány júliusi 11 százalékos emelkedése az előző év azonos időszakához képest - a német és az észak-amerikai konjunktúrát is figyelembe véve - előre vetíti az ipari termelés második fél évi növekedését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére