Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2015. Október 21. 07:18, szerda | Helyi

Mai napon érkezik Marty Mcfly!

Mai napon érkezik Marty Mcfly!

A trilógia második részének 30.-ik évfordulóján rendezik a nemzetközi Vissza a jövőbe napot. Hányszor trollkodtak ezzel a nappal? Mi minden valósult meg az elképzelt jövőből?

Marty Mcfly és Doki kalandjai immár 30 éve megunhatatlanok sokak számára. Az első mozifilm 1985-ben került vászonra, a következőre 4 évet kellett várni. Ehhez képest a harmadik rész villámsebest, 90-ben vetítették.

Trolkodások

Pár éve már feltünt ez a kép az interneten:

Nem csak egyszer történet meg, hogy palira vették az internetes társadalmat. Rágúglizva is több tucet hamis képet lehet találni, a legkülönbözőbb dátumokkal.

Itt van a filmből egy hamisítatlan jelenet, ahol valóban látható a dátum:

Egy hete bukkant fel ez a videó ahol a két főszereplő társalognak arról hogy milyen tárgyakat alkottak meg napjainkra:

Mi lett valódi, és mi maradt fikcíó?

Rövid helyi kutatás során arra jutottunk, hogy a legtöbben az önbefüző cipőt vagy a légdeszkát szerették volna ha megalkotják napjainkra.

Nos, jó hírek vannak azoknak, akiknek ugyancsak ez a két dolog kéne a legjobban.

A Nike 1500 pár cipőt gyártott és adott el, amely bevételébőll Michael J. Fox alzheimer korósokat segítő alapítványát támogatta. A lábbeliket pikk-pakk elkapkodták, azóta replikákat és néha az eredeti Nike kiadás egy-egy darabját lehet elcsípni valamelyik aukciós portálon, elképzelhetetlen árakban.

DE

Vannak olyan rajongók, akik elkészítették otthon a saját cipőjüket! Semmi más nem kell hozzá mint egy kis bőr, elektronika, programozás illetve egy kis szakértelem.

Sokan várták hogy a nagy napra mikor megérkezik Marty, a Nike sorozatgyártásban fogja készíteni a cipőt, de ez sajnos nem történt meg. Ha csak a mai napon be nem jelentik.

A légdeszka pedig ugyancsak már létezik, de....

A Lexus rakta fel ezt a videót Youtubera. Később egy újságíró tesztje alapján elég messze vagyunk még a légdeszkától. A deszka ugyan lebeg, de teljesen használhatatlan, instabil, eleve egy előre megépített pályára van szüksége. Ezek miatt természetesen nem is tervezik a termék tömeggyártását. Szóval igazából csak a Lexus gerillakampány-trükkjére volt jó, és még mindig nagyon messze vagyunk attól, hogy megvalósuljon az igazi légdeszka-álom.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

2020. Augusztus 03. 15:19, hétfő | Helyi

11 soproni fertözött egy házibuli után

Egy vélhetően soproni családi rendezvény után több tucat ember kapta el a koronavírust Magyarországon ebből 11 soproni lakos, további 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után.

2020. Július 28. 13:33, kedd | Helyi

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

A négy új fertőzöttből egy biztosan egy soproni házibuliban kapta el a fertőzést, majd továbbadta rokonának - derült ki a vaol.hu-ról.