Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 01. 12:43, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Május 1. - Mesterházy tolvajnak nevezte az Orbán-kormányt

Május 1. - Mesterházy tolvajnak nevezte az Orbán-kormányt

Tolvajnak nevezte az Orbán-kormányt Mesterházy Attila MSZP-elnök pártja városligeti majálisán.

Tolvajnak nevezte az Orbán-kormányt Mesterházy Attila MSZP-elnök pártja városligeti majálisán. A szocialisták a kisebb baloldali pártokat is bevonnák abba a megállapodásba, amelyet az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetséggel kötöttek a közös egyénijelölt-állításról.

Az MSZP elnöke azt mondta, Orbán Viktor nem a közérdeket szolgálja, hanem a fideszes klientúra mohóságát elégíti ki. "Orbánék minden döntése mögött a pénz, a haszonszerzés, a meggazdagodás vágya áll. Szabad prédának tekintik a gazdaságot, hűbérbirtokuknak az országot" - jelentette ki, utalva a földbérleti és a trafikpályázatokra.
Arról is beszélt, hogy bár a miniszterelnök szavakkal magasztalja, igazából lenézi a munkásokat, az alkalmazottakat, a szegényeket. A kormányfőt okolta azért, hogy nem növekszik a gazdaság, elviselhetetlenül magasak az árak, tömegessé vált a szegénység, csaknem 500 ezer gyerek éhezik, és négymillió magyar él a létminimum alatt.
Mesterházy Attila azt mondta, leváltják "Orbán Viktor hazugságra, megfélemlítésre és korrupcióra épülő rendszerét", és számon kérik a felelősöket. Hangsúlyozta azonban, hogy a jelenlegi ellenzék előtt álló feladatoknak ezzel nincs vége: "új rendszert kell felépíteni, amely egy új, igazságos Magyarország lesz". Ehhez világos vízió, megvalósítható program és a tenni akaró emberek mindennapi munkája kell. Az MSZP programja felelős gazdaságpolitikát, igazságos társadalompolitikát és erős demokráciát kínál, több munkahelyet, tudásalapú gazdaságot, a szociális válság enyhítését, a közszolgáltatások fejlesztését - mondta.
Hozzátette, pusztán a kormányváltástól nem lesz egy csapásra nagyobb a jólét, de több lesz a kormányban a tehetség és a szakértelem.
Mesterházy Attila azt is kiemelte, hogy a "rendszerváltozáshoz" erős többség kell, ezért sem politikai, sem technikai akadálya nem lehet annak, hogy az ehhez szükséges ellenzéki egység megszülessen.
Bejelentette, ennek érdekében megküldi a Demokratikus Koalíciónak (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak, a Szövetségben Együtt Magyarországért pártnak és a Fodor Gábor vezette Liberálisoknak azt a megállapodást, amelyet a szocialista választmány szombaton Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM szövetség vezetőjével kötött. Ebben egyebek mellett arról állapodtak meg, hogy a parlamenti választáson az egyéni körzetekben egy közös jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.
Mesterházy Attila felszólította a kormányfőt, kényszerítse Balogh József fideszes képviselőt arra, hogy "tűnjön el a közéletből", miután kiderült, hogy "több éven át verte a feleségét".
A pártelnök beszédét Gyurcsány Ferenc DK-elnök is meghallgatta, miután beszédet mondott pártja majálisán, ugyancsak a Városligetben.
Horváth Csaba, a szocialista párt alelnöke és fővárosi frakcióvezetője arról beszélt, kevesebb mint négyszáz nap van a parlamenti választásig, és nem sokkal később lehetőség nyílik arra is, hogy a budapestiek leváltsák Tarlós Istvánt. A főpolgármesterről az MSZP-s politikus azt mondta, nem a budapestiek érdekét képviseli, amit szerinte az is alátámaszt, hogy "átjátszotta" az iskolákat és a kórházakat az államnak.
Az MSZP majálisa már reggel elkezdődött, fellépett mások mellett a 100 Folk Celsius, Harangozó Teri, Dopeman és a Magyar Állami Népi Együttes, délután pedig további koncertekkel készülnek a városligeti Nagyréten.
A szocialista politikusok a párt sátrában vesznek részt pódiumbeszélgetéseken, emellett játszótér és egészségügyi szűrés is várja a majálisozókat az MSZP rendezvényén.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során