Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2012. Április 20. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: mno / HírTV

Május másodikán választják a köztársasági elnököt

Május másodikán választják a köztársasági elnököt

Május másodikán délelőtt tíz órakor kezdődik a köztársaságielnök-választás a parlamentben, döntöttek a házbizottság pénteki ülésén.

Lázár János tájékoztatása szerint a Fidesz–KDNP-frakciószövetség képviselői Áder János európai parlamenti politikus jelölését támogatják.

A házbizottság pénteki döntése értelmében május másodikán délelőtt tízkor fog a parlament köztársasági elnököt választani – jelentette a Hír TV tudósítója. Lázár János az ülésről távozva azt mondta: a Fidesz–KDNP-frakciószövetség képviselői közül már mindenki aláírta az Áder János jelöléséhez szükséges ívet. Tehát a Fidesz–KDNP-nek hivatalosan is ő a jelöltje. Egyedül Kövér László nem írta alá az ívet, mivel ő jelenleg a köztársasági elnöki teendőket látja el. Mint ismert, Schmitt Pál április 2-án lemondott a köztársasági elnöki posztról.

A köztársasági elnök jelölésével kapcsolatban kiderült, hogy jövő hét hétfő délelőtt tíz órakor Lezsák Sándor – aki a házelnöki teendőket látja el – fogja bejelenteni, hogy elindul az ajánlószelvények gyűjtése azzal összefüggésben, hogy hány köztársasági elnököt jelölnek, hány személyről fog dönteni május másodikán az Országgyűlés. Mint ismert, a Jobbiknak Morvai Krisztina lenne a jelöltje, de csekély az esély arra, hogy a jelöléshez szükséges 78 képviselői aláírás összejöjjön, mivel az MSZP és az LMP már jelezte, hogy nem támogatják a Jobbik jelöltjét.

Lezsák Sándor bejelentése után péntek reggel nyolc óráig lehet az ajánlószelvényeket gyűjteni. A köztársaságielnök-választásra egyébként meghívják a volt államfőket, miniszterelnököket, illetve házelnököket, tehát Gyurcsány Ferencet is. Azt, hogy ezen részt vesz-e az egykori kormányfő, egyelőre nem lehet tudni.

HírTV / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 17:03, szombat | Belföld

Újabb két országba utazhatnak szabadon a beoltottak

Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba

2021. November 27. 15:02, szombat | Belföld

Hamarosan életbe lép a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében

2021. November 27. 11:56, szombat | Belföld

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. November 27. 09:53, szombat | Belföld

Lakástűzben meghalt egy ember Piliscséven

Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven - tudatta a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.