Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2011. Szeptember 12. 07:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Már a kenyér is túl sós?

Már a kenyér is túl sós?

Egy friss brit felmérés szerint az országban sütött kenyerek harmadában jóval több a só, mint az megengedhető lenne. Nagy meglepetésre a só szintje a legalacsonyabb a szupermarketek saját márkás termékeiben volt.

A felmérést a Campaign for Action on Salt and Health (CASH) nevű szervezet végezte el annak érdekében, hogy megvizsgálják, hogy a jövőre életbe lépő jogszabályoknak a kenyerek mekkora hányada felel meg jelenleg. A briteknél ugyanis jövőre 100 gramm kenyérben 1,1 gramm helyett már csak 1 gramm só lehet - írja a BBC.

Ezen a teszten azonban a kenyerek harmada nem ment át, ami véleményük szerint nagyon rossz arány. Leginkább az háborította fel a vizsgálatot végzőket, hogy néhány gyártó terméke még a jelenlegi szabályozásban meghatározott 1,1 grammos szintnél is több sót tartalmazott.

Az elmúlt időszakban a világ több részén is szigorú lépéseket tettek a sófogyasztás csökkentése érdekében - ez az ételízesítő ugyanis hozzájárulhat a magas vérnyomás, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: felmérés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 03. 18:05, szerda | Belföld

Magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem

Egy magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem; a program során így a világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre az egyetemen.

2021. Március 03. 17:04, szerda | Belföld

Egy éve indult az azonnali fizetési rendszer

Egy év alatt, az azonnali fizetési rendszer (AFR) elindulása óta közel 150 millió tranzakció teljesült azonnal

2021. Március 03. 15:09, szerda | Belföld

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Csendes-óceáni Vanuatu keresztény női közössége állította össze

2021. Március 03. 13:06, szerda | Belföld

Több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét

Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.