Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 23. 15:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

Már lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a 2022 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre

- jelentette be csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára. Schanda Tamás - az ITM csütörtöki közleménye szerint - jelezte: a továbbtanulni készülőknek hiteles és pontos információkért a megújult felvi.hu oldalra érdemes ellátogatniuk.

A felvételi eljárás az évek óta megszokott módon, elektronikusan zajlik, a diákok egyszerűen és könnyen adhatják be a jelentkezésüket. A hallgatók már egy alapjaiban megújult felsőoktatási rendszerben szerezhetnek a munkaerő-piaci kereslethez igazodó végzettséget. A diploma minden számottevő felmérés szerint jelentősen javítja az elhelyezkedési lehetőségeket és kiemelkedő bérezést garantál - írták.

A magyar kormány elkötelezett abban, hogy a hazai felsőoktatás egészét, beleértve annak minden szereplőjét, a hallgatókat, a tanárokat és a kutatókat érdekeltté tegye a minél sikeresebb, nemzetközi szinten is elismerést kiváltó eredmények felmutatásában - fogalmaztak a közleményben.

Az érdeklődők háromszázféle alapképzésből válogathatnak 15 képzési területen, mesterképzésen pedig 450 féléből, emellett számos felsőoktatási szakképzés is várja a jelentkezőket - ismertették.

Schanda Tamás a közlemény szerint kifejtette: annak érdekében, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, a kormány célul tűzte ki egy magasabb minőséget nyújtó és teljesítményelvű rendszer létrehozását. Egy olyan kiszámítható és az eddiginél rugalmasabb működési környezetet kívántunk kialakítani, amely jelentősen növeli a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az új fenntartói modell sikerességét igazolja a nemzetközi gyakorlat is, hiszen a világ legjobb tíz egyeteméből hét alapítványi formában működik - hangsúlyozta. Az érdeklődők januárban az Educatio szakkiállításon is megismerkedhetnek az egyetemek kínálatával - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.