Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 19. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Már repül a Ryanair Budapestről

Már repül a Ryanair Budapestről

Megkezdte budapesti üzemelését a Ryanair. Az első Liszt Ferenc repülőtérre érkező járat fogadását követően, az ajándék tortának felszelésével ünnepélyesen is megnyitotta új budapesti bázisát az ír fapados légitársaság.

Az első budapesti járatot a légitársaság EI-DYN lajstromú Boeing 737-800 típusú repülőgépe teljesítette.

Először 6 új járatot indítottak, amelyek közül kettő újnak számít, hiszen Stanstedbe és a németországi Karlsruheba eddig nem volt járat Budapestről. A másik négy desztináció: Barcelona, Madrid, Dublin és Stockholm. További 26 járatot a következő hetekben indít el a Ryanair Budapestről.A London-Stansted járattal négyre emelkedik a brit fővárosban elérhető repülőterek száma, ráadásul igen kedvező árakon. A többi légitársaság Budapestről Heathrowra, Gatwickre és Lutonra kínál összeköttetést. A Ryanair karlsruhei járata közvetlen és kényelmes járatot jelent a Fekete erdő térségébe és Baden Badenba, híres fürdővárosba – írja az airportal.hu.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a járatnyitáskor kijelentette: 'A Ryanair visszacsábítása mindig is szerepelt a terveinkben és örömmel nyugtáztuk, amikor az első öt járat márciusi elindítását januárban bejelentették, most ez a szám már 32-re emelkedett. A Ryanair a 2-es terminálról indul és oda is érkeznek a gépei, ugyanazokat a díjakat fizeti, mint mindenki más légitársaság a 2-es terminálon. Ezzel kibővült a verseny és az utasok szélesebb kínálatból választhatnak, mindez jobban szolgálja a kényelmüket. Reméljük, hogy a Ryanair hosszú távra tervez Budapesten és hosszú időn keresztül áll az utasok rendelkezésére.”

A Ryanair 2005 és 2010 között már repült Budapestről Bristolba. East Midlandsbe és Dublinba. Visszatérésében az is közrejátszhatott, hogy Budapest változatlanul vonzó turisztikai desztináció mind a hagyományos magyar kultúra iránt érdeklődőknek, mind az izgalmas éjszakai életre vagy éppen a történelmi gyógyfürdőkre vágyók számára.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.