Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 25. 05:00, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Már több mint 200 nő vádolja a neves forgatókönyvíró-rendezőt

Már több mint 200 nő vádolja a neves forgatókönyvíró-rendezőt

Már több mint kétszáz nő vádolja James Toback forgatókönyvíró-rendezőt szexuális zaklatással a Los Angeles Times értesülése szerint.

A napilap vasárnap közölt egy cikket, amelyben 38 nő számolt be arról, hogy Toback szexuálisan zaklatta őket. Azóta több mint 200 nő jelentkezett a lapnál, akik szintén azt állítják, hogy zaklatta őket a rendező, ám ezeket a bejelentéseket még nem ellenőrizték - írta kedden a BBC News.

Toback azonnal visszautasította a cikkben szereplő vádakat, az újabb gyanúsításokkal kapcsolatban pedig nem volt hajlandó megszólalni. Közleményében kijelentette, hogy a Los Angeles Times által idézett nőkkel soha nem találkozott, vagy ha mégis, akkor öt percnél kevesebb időre, mert nem emlékszik rájuk.

A rendező azzal védte magát, hogy az elmúlt 22 évben "biológiailag is lehetetlen" lett volna, hogy úgy viselkedjen, ahogy állítják róla, mivel cukorbeteg és a szívével kapcsolatos problémák miatt gyógyszert szed.

Az utóbb jelentkezett több mint 200 áldozat között van Natalie Morales, az NBC televízió Today Show című műsorának bemondója. Mint mondta: szerencséje volt, mert elég gyorsan átlátta, hogy mit akart tőle a rendező.

A Los Angeles-i rendőrség egy nyomozója, Danetta Menifee közölte: vizsgálják, hogy indítható-e nyomozás a Toback elleni vádak alapján. Emellett a manhattani kerületi ügyészség is arra biztatta a nőket, hogy hívják a hivatal szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos forró vonalát, ha a New Yorkban élő Tobackról akarnak bejelentést tenni.

Toback 1991-ben kapott Oscar-jelölést a Bugsy című gengszterfilm forgatókönyvéért. Ő írta és rendezte a Védtelenül című drámát Nastassja Kinskivel, a Fekete-fehér című filmet Robert Downey Jr.-ral, legutóbbi rendezése, a The Private Life of a Modern Woman pedig a velencei filmfesztiválon debütált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.