Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Szeptember 01. 08:04, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Mától tanítási időszakban érvényes menetrend a közösségi közlekedésben

Mától tanítási időszakban érvényes menetrend a közösségi közlekedésben

Mától a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK-járatok.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében azt írta: annak érdekében, hogy a munkába és iskolába járók minél kényelmesebben, a járványügyi ajánlások betartását szem előtt tartva utazhassanak, a BKK olyan kínálati menetrendet vezet be a forgalmasabb vonalakon, ami reggel 8 óra után is biztosítja a csúcsidei kapacitást. Az egyes járatok menetrendje a BKK honlapján, a www.bkk.hu/menetrend címen olvasható.

"A csúsztatott iskolakezdés bevezetési folyamatát elősegítve, szeptembertől az iskolákat érintő főbb vonalakon, többek között a teljes metróhálózaton, a nagykörúti, a kiskörúti és a budai fonódó villamosokon, a Rákóczi úti tengelyen közlekedő és egyéb frekventált buszjáratokon olyan kínálati menetrendet vezetnek be, ami a reggeli csúcsidőszaki járatsűrűséget az ilyenkor szokásosnál hosszabb ideig, reggel 8 után is biztosítja" - írták.

A maszk használatát az ellenőrök, illetve a metróbejáratoknál ellenőrzést végző utaskoordinátorok ellenőrzik, és ha szükséges, felhívják az utasok figyelmet a szabály betartására. "Aki a kötelezettséget ezek után is figyelmen kívül hagyja, ezzel utastársai egészségét veszélyezteti, az utazási feltételek szerint akár ki is zárható a közösségi közlekedési szolgáltatásból" - tették hozzá.

A BKK egyúttal kiemelte: az előírások betartásával továbbra sem jelent veszélyt a közösségi közlekedés használata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.