Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Május 04. 13:09, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Mayday, mayday, mayday… Drift RabócsiRing

Mayday, mayday, mayday… Drift RabócsiRing

SMART APC MAY DAY Közép-Európai és Magyar Profi Drift Bajnokság II. – CEZ
2017.05.13-14. – Máriapócs, RabócsiRing

Mayday, mayday, mayday… Nem, nem segítséget kérünk, hanem mantraként ismételgetjük ez a szót, és közben számoljuk a napokat. Május 13-14… Május 13-14… Már csak párat kell aludnotok ahhoz, hogy elkezdődjön a 2017-es év legkomolyabb drift versenye, ahol ismét a magyar profi drift pilóták krémjét akarják legyőzni Közép-Európa legjobb drift pilótái.

Béres Szabolcs és csapata – köszönhetően a több éves profi versenyszervezésnek – elsőként rendezhet Magyarországon FIA/CEZ által jóváhagyott drift versenyt, mely az újjászületendő máriapócsi RabócsiRingen zajlik le május 13-án és 14-én.
A profi verseny és ez a fantasztikus hangulatú, 20.000 négyzetméter aszfalttal ellátott pálya mindig is vonzotta a magyar és a külföldi pilótákat egyaránt.

Köszönhetően annak, hogy a futamok a román és a lengyel drift bajnokságnak is hivatalos versenyei az idén, rengeteg versenyző áll majd rajthoz. A román, lengyel, szlovák és a cseh versenyzőkön kívül már most tucatnyi bolgár pilóta is jelezte, hogy szeretnék megmérettetni magukat a méltán ismert és elismert magyar versenyzőkkel.

Mayday, mayday, mayday… mi mondtuk, hogy komoly versenyre készülj! A két hektárnyi kemping terület, a terasz party hangulata, az esti Party Zóna és Live DJ, valamint a sok-sok gyönyörű lány csak hab a tortán, hiszen ami minket éltet az az adrenalin, a gumifüst és az, amikor a pilóták valóban kilincs-a-kilincsen autóznak…
Béres Szabolcs megígérte, hogy 2017-ben rátesznek egy lapáttal. Hát íme, megvalósul az álom és az ígéret a SMART APC támogatásával. A RabócsiRing kialakításának köszönhetően szinte testközelből, a pálya teljes hosszát belátva követheted végig, ahogy ez a rengeteg kis hazánkba érkező pilóta és a magyar drift versenyzők terelgetik a komoly büntetést adó falra, az ellenfélre és a bójákra figyelve több száz lóerős autójukat a legnagyobb szögeket autózva, óriási gumifüsttel megspékelve mindezt. Előre szólok: hozz magaddal pulóvert, mert biztos, hogy libabőrös leszel ettől a látványtól.

Mayday, mayday, mayday… Ezt fogod mantrázni, mert hidd el, függővé válsz majd…
MAY DAY, MAY DAY, MAY DAY… Tarts ki, már csak pár nap és újra gumifüstbe burkoljuk a RabócsiRinget és a driftért lüktető szíved…

Címkék: autósport, drift

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.