Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2012. Február 03. 14:05, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még több pénz kell Görögországnak, de már kormánybiztosa is lesz

Még több pénz kell Görögországnak, de már kormánybiztosa is lesz

Még mindig küzdenek az adósságrendezéssel a görögök.

A legfrissebb hírek szerint a trojka képviselői arra a következtetésre jutottak, hogy Görögországnak további 15 milliárd euróra van szüksége az októberben elfogadott második segélycsomag 130 milliárd eurós keretösszegén felül.

Az Európai Bizottság már fel is kérte az eurózóna többi 16 országát, hogy adják össze a pénzt. A forráskiegészítésre azért van szükség, mert a magánhitelezők már több mint 70 százalékot engedtek görög kötvényeik értékéből, és a görög társadalomra pakolt reformok terheit nem lehet tovább növelni. Az uniós döntéshozók hétfőn el akarják fogadni a második görög segélycsomagról szóló megállapodást.Közben a görög kormány pénzügyi kormánybiztost tervez kinevezni. A biztos a takarékossági célkitűzések megvalósulását fogja ellenőrizni, széleskörű jogokkal lesz felruházva, és akár kemény intézkedéseket is meghozhat. Közben Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa azt mondta, hogy hétvégéig be kell fejezni az adósság átstrukturálását.Mint mondta, a magánszektor bevonása a görög adósság csökkentésébe kulcsfontosságú feltétele annak, hogy Görögország megkapja a második mentőcsomagját.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

2021. November 27. 10:54, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 260,65 millió, a halálos áldozatoké 5,19 millió a világon

A világon 260 650 450 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 188 937 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. November 27. 08:51, szombat | Külföld

A dél-afrikai vírusvariáns egyértelműen különbözik az eddigi változatoktól

Az új típusú koronavírus Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot

2021. November 27. 08:00, szombat | Külföld

Megjelent az új dél-afrikai vírusvariáns Európában

Belgiumban kimutatták a koronavírus új, a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett variánsát, ami miatt a belga kormány a dél-afrikai régióból érkező repülőgépek fogadásának korlátozására készül,