Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 11. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Megállapodott a budapesti reptérrel a Ryanair

Megállapodott a budapesti reptérrel a Ryanair

A Ryanair megállapodásra jutott a budapesti repülőtéri rendőrséggel a személyzet biztonsági határellenőrzésének új módjáról, így a légitársaság nem töröl újabb budapesti járatokat.

Az ír légitársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megállapodás biztosítja, hogy a Ryanair huszonöt perces fordulóidővel közlekedő speciális járatai nem szenvednek késést a személyzet biztonsági vizsgálata miatt, és emiatt nem kerül sor járattörlésre. A közleményben az is szerepel, hogy a korábban bejelentett, március 16-ig tartó járattörlésben érintett két járatot szervezési okokból nem lehet visszaállítani.

A Ryanair egy hete jelentette be, hogy a március 3-ától számított két hétben naponta egy - összesen tizenhárom - járatot töröl mindaddig, ameddig sikerül megállapodni a repülőtéri hatóságokkal. A lépést azzal indokolták, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a határőrizetért felelős repülőtéri rendőrség ragaszkodik ahhoz, hogy a pilóták és az utaskísérők elhagyják a megérkező repülőgépet okmányellenőrzésre. A Ryanair szerint nincs ehhez hasonló gyakorlat az Európai Uniónak a légitársaság által használt másik százhetven repülőtere egyikén sem. A Ryanair bizonyos járatokat huszonöt perces fordulóidővel közlekedtet, és véleményük szerint ebbe az időbe nem fér bele a biztonsági ellenőrzés. Emiatt pedig a járatok késést szenvednek, kényelmetlenséget okozva ezzel az utasoknak.

A légitársaság korábban levélben fordult a Budapest Airporthoz, és azt írta, hogy nincs jogi alapja a magyar hatóság által megkövetelt eljárásnak. Értesítette továbbá a Budapest Airportot arról, hogy a huszonöt perces fordulóval induló írországi és nagy-britanniai járatain a budapesti személyzet március 1-jétől nem veti alá magát az eljárásnak. Ezután a Budapest Airport március 1-jén a manchesteri, március 2-án a baden-badeni járatnak nem adott felszállási engedélyt, és azokat a járatokat törölni kellett.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.