Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 02. 21:09, kedd | Helyi

Megkezdődött a munka a Foreno új telephelyén Brennbergben

Megkezdődött a munka a Foreno új telephelyén Brennbergben

2011 őszén vette át a brennbergi iskola megüresedő épületét a Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft.

Ma bejáráson tekintették meg Sopron város vezetői - dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester - a beindult részleget.

Összességében a brennbergi telephelyen 25-30 fő fogyatékkal élő megváltozott munkaképességű munkavállalónak biztosítanak 6 órában foglalkoztatást, jelenleg 15 főt foglalkoztatnak - mondta el a bejárás alkalmával Földes Tamás, a cég ügyvezető igazgatója. Főleg olyan dolgozók kerülnének az új telephelyre, akik nehezen viselik a zsúfolt munkahelyet, a gyakori munkafolyamat változásokat nem tolerálják. A kitelepítendő munkák nagy szériák, folyamatos gyártásúak, így az ottani dolgozók nagy begyakoroltságra tehetnek szert stresszmentes munkakörnyezetben. A telephely Brennbergbányán való létesítése elősegítheti a helyben élő megváltozott munkaképességű, illetve hátrányos helyzetű munkavállalók alkalmazását is, akik eddig a „bejárás” miatt nem tudtak munkát vállalni. Ezen a telephelyen történne a rehabilitációra utalt megváltozott munkaképességű munkavállalók felkészítése és visszavezetése az elsődleges munkaerő piacra. Ehhez a munka és a munkahely, valamint a képzés és átképzés illetve a meg lévő készségek, képességek szinten tartása biztosított. Így egy komplex stabilizációs folyamat valósulhat meg az intézményben. Ez azért is fontos, mert 2013. január 1-jével a megváltozott munkaképességűk foglalkoztatása, támogatása teljesen új alapokra kerül.

Cél a megváltozott munkaképességű munkavállalók rehabilitációja és az elsődleges munkaerőpiacra való mielőbbi visszatérésük elősegítése. Az elmúlt időszakban a földszinti részt újították fel és alakították át. Többek között kiváltották a fűtést illetve megtörtént a kazán felújítása és a kazánház rendbetétele is. Az épület földszintjén a teljes elektromos energiahálózatot felújították. Elvégezték az épület villámvédelmének kialakítását, az udvaron pedig a kerítés, kapu és világítás kialakítása mellett rakodóteret hoztak létre és megoldották a csapadékvíz elvezetését is. A belső termeket átalakították. Kiépítettek egy szerelde részleget, amiben megtalálható egy hengerstanc berendezés is illetve a csomagolási tevékenységet végzőknek külön műhelyrészt biztosítottak. A munkáltok során rendbe tették a folyosókat illetve létrehoztak egy varrodát, ahol szigeteléseket és szűrő betéteket varrnak. A tető helyreállítását szintén elvégezték. A következő időszakban az emeleti részt fogják kialakítani. Az eddigi felújítás összköltsége meghaladja a 21 millió forintot.

Címkék: brennberg, foreno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.