Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 21. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Megölt két gyereket, ekkor szabadulhat az ózdi késelő

Megölt két gyereket, ekkor szabadulhat az ózdi késelő

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla kedden azt a 34 éves férfit, aki késsel halálra szurkálta élettársa két tizenéves gyerekét.

A jogerős döntéssel a táblabíróság helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Az első fokon eljáró törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapítva, hogy a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2018. november 26-án az éjjeli órákban ittasan érkezett haza az élettársával és annak két gyerekével közösen használt ózdi lakásba, ahol a sértettek már aludtak.

A férfi magához vett egy 20 centis konyhakést, amellyel élettársát kétszer mellkason szúrta úgy, hogy a kés az asszony mellkasában maradt. Ezután egy másik késsel az egyik gyerekre támadt, őt is kétszer mellkason szúrta.

A vádlott a gyereke védelmére siető élettársát késsel a lábszárán is megsebesítette, miközben azt kiabálta, "megöllek benneteket".

Ezalatt a másik gyerek megpróbálta elhagyni a lakást, azonban a vádlott utolérte és három vágást ejtett a fején, majd két alkalommal szívtájékon szúrta. A két gyerek a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a lakás kulcsát magánál tartotta, az élettársát, akinek testében továbbra is benne volt a sérülését okozó kés, nem engedte ki a lakásból, hozzá mentőt nem hívott. A sértettnek több óra elteltével sikerült megszöknie a lakásból, azonban a vádlott utánament és továbbra is megöléssel fenyegette.

Az asszony a szomszédoktól kért segítséget, akik telefonon értesítették a rendőrséget. Miután a vádlott ezt megtudta, a lakás padlására ment, ahol egy késsel szívtájékon szúrta magát. A nőt és a késelő férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.