Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. December 29. 18:29, kedd | Helyi
Forrás: sopron.hu

Megújult a Kurucdomb!

Megújult a Kurucdomb!

Jelentős, 534 millió forintos fejlesztés fejeződött be a soproni Kurucdombon. A kormány és az unió támogatásának köszönhetően 40 szociális bérlakás újult meg, korszerűsödött a Halász Miklós Sporttelep és a játszótér is.

Sopron önkormányzata összesen 508 millió forintos támogatást nyert el a fejlesztés megvalósítására, a kiegészítő munkálatokra pedig saját forrásból 26 millió forintot biztosított. Ennek köszönhetően a városrészben.

Dr. Fodor Tamás polgármester a záró-sajtótájékoztatón elmondta: ezzel Sopronban lezárult a 2007-2013-as uniós pénzügyi ciklus utolsó beruházása is. Az önkormányzat összesen 40 milliárd forintnyi pályázati pénzt nyert el ebben az időszakban. Sopron polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben segítettek.

Korszerű szociális bérlakások kialakítása a Rodostói utcában

Teljesen megújult a Rodostói utca 2-8. sz. alatti 40 db szociális bérlakás. Az energiahatékonyság jegyében megtörtént a homlokzatok, födémek hőszigetelése, korszerű hőszigetelt ablakok kerültek elhelyezésre. Megújultak a burkolatok, válaszfalak, a függőfolyosók. A korábban lapos tetős épületek új nyeregtetőt kaptak. Teljes egészében megújult a gépészeti, víz, csatorna, a fűtési rendszer és a villanyhálózat. Az épületekbe egy-egy kondenzációs gázkazán került beépítésre lakásonkénti hőmennyiség-méréssel. Megújuló energiaforrásként napkollektorokat építettek ki, így csökkenthető a lakások energiafelhasználása.

A Halász Miklós Sporttelep korszerűsítése és fejlesztése

A projekt megvalósítása során a sportcsarnok korszerű hőszigetelt tetőt, valamint új acélrácsos tetőszerkezetet kapott. Megújult a melléképületek homlokzata, a külső nyílászárókat korszerű hőszigetelt nyílászárókra cserélték. Megújultak a vizesblokkok. Az épület körüli járda kialakításával mozgáskorlátozottak részére is megközelíthető a sportcsarnok. A projekt részeként az egyik salakos labdarúgó pálya helyén egy 25 x 50 m-es műfüves, villanyvilágítással kiegészített pályát kialakítottak ki. Megépült továbbá egy 100 m²-es utcai kosárlabdázásra alkalmas pálya is.

A Kuruc körúti játszótér felújítása és bővítése

A játszótér bővítése során egy 350 m² alapterületű komplett bébi-játszótér kialakítására, szemétgyűjtők és padok, valamint kerítés telepítésére került sor, a szükséges parkosítási munkákkal és ütéscsillapító aljzat kialakításával. A meglévő játszótéren a felújítás keretében egy fészeküléses és egy kétüléses új hinta telepítése, továbbá a játszótér kerítésének javítása és felületkezelése történt meg.

Család- és Közösségépítő programok, események

Szintén a projekt részeként, konzorciumi partnerek és civil szervezetek bevonásával szemléletformáló, közösségépítő programok valósultak meg. A Soproni Szociális Intézmény és a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete folyamatos szociális- , gyermekjóléti-, életvezetési tanácsadást biztosított, egészséghetet rendezett, különböző előadásokkal, szűrésekkel. A civil szervezetek sport- és szabadidős programokat szerveztek, idősebbeknek telefonos szolgálatot indítottak, az ott élőknek energetikai szaktanácsadást biztosítottak.

A projekt Az Európai Unió és a magyar állam 508.407.367 Ft, 100 %-os támogatásából, és az Önkormányzat által a kiegészítő munkákra biztosított 26.500.000 Ft forrásából valósult meg.

Szociális városrehabilitáció a soproni Kurucdombon - NYDOP-3.1.1./B2-13-K2-2013-0004

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.