Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megvan az „Év kórháza'

Megvan az „Év kórháza'

Két év után újra fővárosi intézmények kerültek dobogóra az 'Év kórháza' szavazáson. A Házipatika.com olvasóinak több mint negyvenezer voksa alapján az összesített versenyben a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikát tartják a legjobb kórháznak a magyar betegek - derült ki a csütörtökön rendezett díjátadón.

A HáziPatika.com által nyolc évvel ezelőtt alapított „Év kórháza” díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek, akik két hónapon át tartó internetes szavazáson értékelték az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket, idén több mint kétszázat. A www.evkorhaza.hu oldalon öt kategóriában összesen több mint negyvenezer szavazat érkezett a 2012. október 15-től december közepéig tartó voksolási időszakban.

Az „Év kórháza 2012” címet a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika érdemelte ki, hiszen minden kategóriában magas pontszámmal illették a betegek. A 47 fővárosi pályázó intézmény közül még egy került a 2012-es díjazottak közé, ugyanis Közép-Kelet Európa legnagyobb gyermekgyógyászati intézménye - a Heim Pál Gyermekkórház - kapta a legmagasabb pontszámot az ellátás kategóriában.

A kétszeres győztes Bács-Kiskun Megyei Kórház mindössze néhány tized ponttal lemaradva ezúttal a második lett, a harmadik helyezést pedig a karcagi Kátai Gábor Kórház nyerte el az összesített versenyben.

A Fejér-, a Békés- és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmények betegei voltak a leginkább elégedettek, valamint Budapest VII. és XIV. kerületének lakosai: itt kapták a legmagasabb összpontszámokat a kórházak.

Míg 2011-ben az egyes kategóriákat általánosságban a kelet-magyarországi intézmények uralták, 2012-ben – az összesített eredményekhez hasonlóan - itt is átrendeződött a lista.

A kategóriák győztesei:
Orvos-szakmai ellátás kategória: Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém
Ápolás- és szakszemélyzet kategória: Margit Kórház, Csorna
Infrastruktúra kategória: Kanizsai Dorottya Kórház, Nagykanizsa
Ellátás kategória: Heim Pál Gyermekkórház, Budapest
Környezet és tisztaság: SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika, Szeged

Az ünnepélyes átadó ceremóniára 2013. január 10-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia székházának Klubjában. A díjakat Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó, főosztályvezető (Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért felelős államtitkárság), Dr. Gerle János, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, Dr. Svébis Mihály Év Kórháza 2011 (Bács-Kiskun Megyei Kórház) főigazgatója, valamint Erős Antónia műsorvezető adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk