Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 12. 16:03, kedd | Helyi

Mennyit észlelnek a gyerekek a felnőttek problémáiból?

Mennyit észlelnek a gyerekek a felnőttek problémáiból?

Két férfi párbeszéde a bevásárlóközpont liftjében:

- És a gyerekek hogy reagálnak ezekre, hogy élik meg?
- Ó, ők erről nem tudnak semmit, nem tudják mi van, őket ebből kihagyjuk.
- Azt ti csak hiszitek, hogy nem tudnak semmit. A gyerekek mindig megérzik, ha valami nem stimmel. Különben meg ne felejtsd el, hogy ti vagytok a minta nekik.

Ennyi volt amit hallottam, aztán mind kiszálltunk a parkolónál. Elgondolkodtam rajta, hogy milyen nagy különbség van két felnőtt férfi tudásában, hozzáállásában. Lehet, hogy a második is a maga kárán tanulta meg, de az is lehet, hogy eleve tudatosabban, magasabb érzelmi intelligenciával éli az életét. Lehet, hogy ő sem tud mindig hibátlan mintát mutatni, de ha legalább törekszik rá és próbál őszinte lenni magához, már az is fél siker.

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy mindennek van következménye, akkor biztosan nagyobb esélye van családunknak, saját és nevelt gyerekeinknek arra, hogy megküzdjünk az élet kihívásaival: rendelkezzünk egy stabil érzelmi biztonsággal, háttérrel, helyükre tudjuk tenni a dolgokat, ne csak sodródjunk az árral, hanem a lehetőségek szerint magunk irányítsuk az életünket.

Sokat tanulhatunk a szakemberektől és egymástól, egyszerű sorstársaktól is. Egészen átalakulhat a megítélésünk, ha kibeszéljük a dolgainkat, ha ránézünk mások hasonló helyzetére és ha nagyobb összefüggésükben látjuk az életet, az emberi kapcsolatokat, azok működésének törvényszerűségeit. Mindannyian tudunk tenni a családi viszonyok jobbítása érdekében!

Többek között ezekre számíthatnak azok, akik részt vesznek a Tree Vision workshopján (ráadásul egy garantáltan élménygazdag és személyre szabott módszert ismerhetnek meg):

Az esemény facebook oldala: KATT
Az esemény a programok fül alatt: KATT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.