Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 15. 13:19, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Meztelen nővel akarták elterelni a rendőrök figyelmét

Meztelen nővel akarták elterelni a rendőrök figyelmét

Több mint negyven bűncselekményt követett el a gyanú szerint egy hétfős társaság, amelynek öt tagja már korábban rendőrkézre került, egy férfit és egy 15 éves fiút pedig kedd hajnalban Ozorán fogtak el.

Közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

A balatonalmádi rendőrkapitányságra tavaly májusban érkezett feljelentés, amely szerint egy ismeretlen elkövető feltörte egy felsőörsi pince kamráját és onnan nagy értékű kisgépeket tulajdonított el. Az eset kapcsán indított nyomozás során a rendőrök lelepleztek egy elkövetői kört, amelynek terhére több mint 40 rendbeli lopás bűntett és kétrendbeli lopás vétség elkövetése róható. A gyanúsítottak egy része más hatóság előtt is ismert, ellenük öt körözés volt érvényben.

Az időközben hétfősre duzzadt csoportból öt embert már korábban elfogtak a rendőrök, egy férfit és egy 15 éves fiút pedig a balatonalmádi rendőrkapitányság nagyszabású akció keretében kapott el kedd hajnalban, a tamási rendőrkapitányság munkatársai és polgárőrök segítségével.

Ozorán a hatóság körbezárta a területet, majd három érintett épület átvizsgálásába kezdett, amikor az egyik melléképületből egy meztelen nő szaladt ki, hogy elterelje az egyenruhások figyelmét. A nyomozók azonban elfogták a szökni próbáló 32 éves férfit, társára, egy 15 éves fiúra egy másik házban megbújva találtak rá.

A balatonalmádi rendőrkapitányság a két gyanúsított előzetes letartóztatására tesz előterjesztést. A kihallgatások során a csoport egyik tagja további bűncselekményekről is részletes beismerő vallomást tett; a lopások nemcsak a balatonalmádi rendőrkapitányság, hanem más kapitányságok és megyék illetékességi területét is érintik, így a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekmények száma 50 fölé is emelkedhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.