Városlista
2020. április 2, csütörtök - Áron

Hírek

2020. Március 09. 13:15, hétfő | Helyi
Forrás: Index.hu

Milliárdos károk az öt éve tartó osztrák határellenőrzés miatt

Milliárdos károk az öt éve tartó osztrák határellenőrzés miatt

Jelentősen lassítja a határfogalmat az, hogy már öt éve ismét határellenőrzést végeznek az osztrákok az osztrák–magyar határon....

Jelentősen lassítja a határfogalmat az, hogy már öt éve ismét határellenőrzést végeznek az osztrákok az osztrák–magyar határon, annak ellenére, hogy a Magyarország felől érkező illegális bevándorlók száma jelentősen megcsappant, írja az index.hu

Bár papíron az ismételt ellenőrzés ideiglenes, tavaly 1,5 milliárd forintból visszaépítették az osztrákok a korábban lebontott ellenőrző pontot az osztrákok. Pedig a Bundeskriminalamt adatai szerint 2018-ban összesen 1648 migráns érkezett Magyarország felől, miközben Olaszországból 5170, az olasz–osztrák határon ennek ellenére nincs ellenőrzés.

A lap szerint nagyon alacsony lehet az ellenőrzés hatékonysága, ugyanis a kisteherautókba csak bekukkantanak, a magyar és osztrák rendszámú személyautókat jellemzően átengedik, és inkább az ukrán, moldáv vagy román autókra utaznak. Közben a határellenőrzés, jelentőst kárt okoz, mivel megnehezíti az ingázók és a fuvarozók életét és ellentétes a schengeni egyezmény szellemével. A becslés szerint minden

PERC KÉSÉS AZ OSZTRÁK–MAGYAR HATÁRON NAPI LEGALÁBB 3,5 MILLIÓ FORINT KIESÉST OKOZ, A LAP ÚGY KALKULÁLJA, HOGY EZ ÉVES SZINTEN 6-10 MILLIÁRD FORINT KÁRT JELENTHET.

Az Európai Bizottság lehetőséget biztosít az ideiglenes ellenőrzésre, a G7 megkérdezte az EB-t, hogy mi értelme van az ellenőrzésnek az osztrák–magyar határon, de a Bizottság szerint a tagállamok felelőssége, hogy eldöntsék, hogy erre mikor és meddig van szükség.

Címkék: hataellenorzes, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Újabb megállapodás az ingázók érdekében

Ausztria és Magyarország állampolgárainak a munkavállalási célú napi ingázása továbbra is biztosított minden nyitva tartó osztrák-magyar határátkelőhelyen.

2020. Április 01. 10:05, szerda | Helyi

Ausztria: 562.522 regisztrált munkanélküli

A Corona-válság az osztrák munkaerőpiacon is komoly sebeket ejtett és történelmi negatív rekordot hozott: március végén 52,5 százalékkal több volt munka nélküli, mint az előző év azonos hónapjában.

2020. Március 31. 13:32, kedd | Helyi

Sopron ezüstérmes a kínai állampolgárok ingatlanvásárlási listáján

Az elmúlt évben 3753 magyarországi ingatlan került külföldi állampolgárok tulajdonába.

2020. Március 30. 14:19, hétfő | Helyi

Halálos baleset a vasúti átjáróban

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a Sopron és Győr közötti vasútvonal 551-552. vasúti szelvényében, Petőháza térségében, 2020. március 30-án 0 óra 30 perckor.