Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 21. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Minden idők legbiztonságosabb autója a Tesla "S"

Minden idők legbiztonságosabb autója a Tesla

A töréstesztek alapján az elektromos autókat gyártó Tesla "S" modellje bizonyult minden idők legbiztonságosabb autójának - írja az All Things Digital technológiai hírportál.

Az ebben a hónapban korábban végzett vizsgálatokon a Tesla "S" modellje a maximális öt csillagot kapta meg az amerikai járműbiztonsági hivatal, az NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) töréstesztjén mind a frontális, oldalsó ütközési, mind a borulási kategóriákban.
Az NHTSA által bevizsgált járműveknek eddig alig egy százaléka szerezte meg az öt csillagot, a Tesla "S" eredménye tehát önmagában is figyelemre méltó lenne. A kocsi azonban még ennél is jobb eredményt ért el az összesített VSS (Vehicle Safety Score) minősítésben, melynek eredményét az NHTSA rendszerint csak az autógyárakkal magukkal osztja meg.


A Tesla "S" a VSS minősítésben 5,4 csillagot ért el, ami új rekord, mégpedig nem csak a személygépkocsi, de a SUV és minivan kategóriában is.
Az, hogy a Tesla "S" a nehezebb járműkategóriákban is megszerezze a vezetést azon hiúsult meg, hogy tönkretette a mérőpadot. A kocsiszekrény tetejének terheléspróbáján ugyanis a tesztberendezés 4 g erőkifejtésnél felmondta a szolgálatot. A 4 g erőkifejtés annyit jelent, hogy a kocsira saját magából még négy másikat rá lehetne rakni anélkül, hogy a teteje behorpadna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben