Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 29. 06:42, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Mindenszentek ünnepén is biztonságban

Mindenszentek ünnepén is biztonságban

Fokozott rendőri jelenlét várható Mindenszentek ünnepén a temetők környékén.

A rendőrség a polgárőrök és közterület felügyelők bevonásával kiemelt figyelmet fordít a gépjárműlopások és feltörések, a zseblopások és alkalmi lopások megelőzésére. Rendőrök és polgárőrök visszatérően ellenőrzik a sírkerteket, a parkolókat közterület felügyelők vigyázzák.

A jelentős forgalomnövekedéssel járó kellemetlenségek enyhítésére 2012. október 30-án, kedden 14 órától november 04-én, vasárnap 22 óráig rendőri forgalomellenőrzés – szükség esetén forgalomirányítás – segíti a közlekedőket:
• Győrben a nádorvárosi köztemető régi ravatalozójánál található körforgalmánál,
• a 83-as főúton a Szent Lélek templom csomópontjánál.

A 83-as számú főúton a sírkertet látogató autósok parkolhatnak úgy az úttest mindkét oldalán, hogy a többi közlekedőt ne akadályozzák. A szabálytalanul parkoló gépjárműveket a rendőrség elszállíttatja.
Az A1-es autószalon ingyenes parkolási lehetőséget biztosít az autósoknak október 30-tól november 04-ig naponta 07– 20 óra közötti időszakban.
A mozgásukban korlátozott közlekedők részére járművükkel engedélyezett a behajtás a nádorvárosi köztemetőbe 07.00-11.00 óra között mind a régi, mind az új ravatalozónál. A sírkertet járművükkel 12.00 óráig kell elhagyniuk.
A rendőrség kéri az autósokat, hogy ne a temetők közvetlen környezetében álljanak meg, inkább a távolabbi parkolást válasszák, a sírkerteket gyalogosa, vagy tömegközlekedési eszközökkel közelítsék meg! Használják ki a hosszú hétvége adta lehetőséget kegyeletük lerovására!
Legyenek türelmesek, figyelmesek a megnövekedett közúti forgalomban, vigyázva saját és a velük együtt utazók biztonságára, testi épségére!


Várhatóan sokan igyekeznek a temetőkbe, hogy az emlékezés mécseseit meggyújtsák és leróják kegyeletüket. Nem minden ember érkezik hasonló céllal, a tolvajok és a gépkocsi feltörők ilyenkor sem tétlenkednek. Egy kis odafigyeléssel elkerülhető, hogy ezek a bűnözők ne zavarják meg az ünnep nyugalmát.
Látható helyen ne hagyjanak értéket a leparkolt gépkocsijukban, járművüket ne felejtsék el lezárni. A GPS készüléket ne hagyják a kesztyűtartóban, azt vigyék magukkal. Annak tartóját se felejtsék a szélvédőn, mert csábító zsákmány ígéretével feleslegesen felhívhatja az elkövetők figyelmét.
A kerékpárokat minden esetben a kijelölt tárolóban, megfelelő zárral zárják le. Táskát még kis időre se hagyjanak felügyelet nélkül! Értékeik ne maradjanak őrizetlenül addig sem, míg közeli kúthoz mennek a virágoknak friss vízért. Az sem tanácsos, hogy az áhítat perceiben a táskát a földre, vagy a sír szélére helyezik, mert egy fürge tolvaj azt felkapva elszaladhat vele.

Ha mégis bekövetkezne a baj, akkor azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es hívószámon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.