Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Augusztus 02. 04:01, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI - Fotó: MTI

MSZP: a kormány reformjai csak a plakátokon működnek

MSZP: a kormány reformjai csak a plakátokon működnek

Az MSZP szerint a kormány reformjai csak a plakátokon működnek és azonnali béremelésre, valamint áfacsökkentésre van szükség.

Harangozó Gábor, a párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a KSH adataiból is látszik, hogy többen hagyják el az országot, mint ahányan érkeznek. Ennek szerinte az az oka, hogy az árak elérték a nyugat-európai szintet, de a bérek csupán "balkáni színvonalon" vannak.

Azt mondta, az ország így soha nem lesz versenyképes, aki tudja, elhagyja Magyarországot, amely így "lassan működésképtelen lesz".

Harangozó Gábor kifejtette: először az egészségügy került a működőképesség határára, gyakorlatilag "azért kell kórházakat bezáratni és átalakítani", mert nincsenek ápolók, orvosok. A turizmust is elérte az emberhiány - folytatta -, példaként említve, hogy a "Balatonon nem találnak a vendéglátóiparban képzett embereket", mert mindenki elhagyja az országot, aki ebben a szektorban dolgozik, hiszen Ausztriában a magyarországi fizetések sokszorosát megkeresik.

Közölte: az MSZP benyújtotta béremelési programját, és azt követeli a kormánytól, kezdje meg a bérek felzárkóztatását, hogy megakadályozzák mindenekelőtt a fiatalok kivándorlását.

Harangozó Gábor szerint azonnali áfacsökkentésre is szükség van, ez "megszünteti a feketegazdaságot az élelmiszeriparban", így további legális munkahelyeket teremt. Kiemelte azt is, hogy vidéken, kistelepüléseken "egyáltalán nincsenek új munkahelyek", ezért a szocialista párt szerint olyan vidékfejlesztési hálózatot kell létrehozni, amely a szövetkezeti mozgalom újraélesztésével fenntartható és normális fizetéseket adó munkahelyeket teremt a közmunka "rabszolgaságával" szemben.

Címkék: kormány, mszp, reform

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.