Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2012. Március 07. 14:13, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Már félszáznál is több gyanúsítottja van a kiterjedt adóhivatali vesztegetési ügynek – írja a Magyar Nemzet.

Újabb fejezettel és további gyanúsítottakkal bővült az adóhivatal történetének legnagyobb vesztegetési ügye. Az adatok szerint 2008 és 2010 között valóságos bűnszervezet működhetett a hatóság székesfehérvári kirendeltségén. Az eddigi 62 gyanúsított közül 17 korábban az adóhivatalban dolgozott – írja a Magyar Nemzet.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a lapnak elmondta: az események egy jól működő, kilencfős bűnszervezethez kapcsolhatók, melyet az adatok szerint N. Lajos vezetett, aki a kilencvenes évek közepéig társadalombiztosítási köztisztviselőként dolgozott. A nyolc hivatalnokok mellett, akik az adóhivatal székesfehérvári kirendeltségén dolgoztak, egy ügyvéd, három könyvelő, valamint számos cégvezető és magánszemély vehetett részt a bűncselekmények elkövetésében.

A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítéséért nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak. A kenőpénzeket rendszerint vagy N. Lajos, vagy adóhivatali összekötője osztotta szét a kérés elintézésében részt vevő hatósági dolgozók között.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 08:55, hétfő | Kék hírek

Vádat emeltek egy 16 éves fiú ellen, aki osztálytársa megölését tervezte

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Kék hírek

13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit

Az Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két fiatallal szemben, akik 2022. év novemberében, Oroszlányban bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit.

2023. Szeptember 22. 06:00, péntek | Kék hírek

Esztergomi robbantás - Hajdu János: a kommandósok a szakmai protokoll szerint jártak el

Az ügyészség szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai minden szakmai protokollszabályt betartottak a szerdai esztergomi akciónál, amelyben életét vesztette egy rendőr - mondta a TEK főigazgatója.

2023. Szeptember 21. 07:53, csütörtök | Kék hírek

Esztergomi robbantás - egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Jelenleg is zajlik a hivatalos szervek szemléje Esztergomban, ahol egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során.