Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 05. 10:27, péntek | Belföld
Forrás: MTI

NAV: csalók trükköznek a gépjárműátírásoknál

NAV: csalók trükköznek a gépjárműátírásoknál

Több száz gépjármű átírását hamis illetékbefizetési csekk alapján végezték el az okmányirodák - tájékoztatta közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t. Az adóhatóság feljelentést tett költségvetési csalás, illetve magánokirat-hamisítás miatt.

A NAV több esetben tapasztalta, hogy az illetékek - az átírás ellenére - nem érkeztek meg a hivatal számlájára. Ezekben az esetekben a NAV kérte, hogy a gépjármű tulajdonosa igazolja a vagyonszerzési illeték megfizetését.
Az átírást feltehetően megbízottal elvégeztető ügyfelek értetlenül álltak az eset előtt, hiszen a nevükre kiállított forgalmi engedély birtokában az illetéket megfizetettnek vélték.
Kiderült, az okmányirodákban bemutatott csekkek hamisak voltak. Az elkövetők vagy házilag nyomtatták rá a csekkre a postai feladást tanúsító adatokat, vagy egy kisebb összeg befizetése mellett utólag a valós értékre írták át, és az így hamisított csekket mutatták fel az átíráskor.
Ezért a NAV azt javasolja, hogy a gépjárművásárló maga fizesse be az illetéket, vagy legyen körültekintő a meghatalmazott kiválasztásakor, mert ha az illeték nem érkezik meg az adóhatóság számlájára, akkor a vevőt kötelezik az illeték megfizetésére, függetlenül attól, hogy az illeték összegét korábban már másik személynek átadta - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során