Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2011. Július 27. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Negyvenkét családnak van malaca

Negyvenkét családnak van malaca

42 család kapott malacot Lengyeltótiban a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítványtól. A szervezet a hátrányos helyzetű családoknak indított programjában eddig majdnem 15 ezren jutottak segítséghez.

A mezőkovácsházai kistérségben kecskét osztott volna az alapítvány, ám a jószágokat valaki felvásárolta előlük. Az állatokért egyenként 13 ezer forintot fizettek volna, már le is foglalózták, de hiába, valaki rájuk ígért. A gazda végül 15 ezerért adta el az állatokat.

Április közepétől május elejéig az alapítvány 37 kistérségben több mint 15 ezer többgyerekes, hátrányos helyzetű családnak osztott vetőmagokat. Emellett több százezer napos csibét, tyúkot, kecskét, nyulat is kaptak a rászorulók. A cél, hogy az adomány ne csak egyszeri támogatás legyen, hanem a családok hosszú távon maguk tudjanak gondoskodni az ellátásukról. Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány elnöke szerint a programnak köszönhetően a hátrányos helyzetben élők egyharmadán tudtak eddig segíteni. (rá)

hírTV

Címkék: malac

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 16:07, hétfő | Belföld

Wikonkál: sokan rájöttek az oltás fontosságára

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

2021. November 29. 15:27, hétfő | Belföld

Szexuális erőszak kísérlete miatt indult eljárás Szegeden egy török férfival szemben

Szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt indult eljárás Szegeden egy török férfival szemben, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot

2021. November 29. 13:03, hétfő | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Elindította "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" címmel hirdetett országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.