Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. November 11. 16:07, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nehéz helyzetben vannak a rendvédelmi szervek a terrortámadások megelőzésénél

Nehéz helyzetben vannak a rendvédelmi szervek a terrortámadások megelőzésénél

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint nehezíti a rendvédelmi szervek munkáját, hogy a tervezett terrortámadások előtt nem mindig van lehetőségük a beavatkozásra.

A szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában a pénteki ausztráliai késeléssel kapcsolatban elmondta, hogy a titkosszolgálat már korábban is figyelte az elkövetőt, akitől elvették az útlevelét, amikor csatlakozni akart a Szíriában harcoló Iszlám Állam alakulataihoz.

Arról is beszélt, hogy az elkövető nem használt illegális fegyvereket, gázpalackkal és késsel támadt.

Horváth József kitért arra is, hogy a három évvel ezelőtti párizsi terrortámadás után a rendvédelmi szervek kutatómunkába kezdtek, és ennek köszönhetően sikerül megelőzniük több hasonló támadást.

Úgy vélte, Nyugat-Európának, az Európai Unió vezetésének még nem sikerült érdemben szembenéznie az új biztonsági kihívással, amelyet szerinte döntő részben az illegális migráció generált az elmúlt években.

Pénteken Melbourne-ben egy szomáliai férfi nekivezette a gázpalackokkal megrakott autóját egy bevásárlóközpontnak, majd az utcán megkéselt több embert, egyiküket halálosan. A támadó nekirontott a rendőröknek is, akik rálőttek, később a kórházban meghalt. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése