Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2012. Szeptember 26. 19:39, szerda | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Nem színészeket képeznek - Óriási érdeklődés a soproni színitanoda iránt

Nem színészeket képeznek - Óriási érdeklődés a soproni színitanoda iránt

Mintegy százhúszan jelentkeztek a Soproni Petőfi Színház színitanodájába, a teátrum programjának nem az a célja, hogy tovább növelje a munkanélküli színészek számát.

Korosztályok szerint csoportmunkában készségfejlesztő, kommunikációs, önismereti, színjátszó foglalkozásokat tartanak, amelyeknek elsődleges feladata az, hogy a drámajáték módszerére támaszkodva közösségi élményeket tudjanak nyújtani az érdeklődőknek, közel hozva őket a színház világához.

Pataki András a színház igazgatója is meglepődött azon, hogy kedd esti regisztrációra a vártnál többen, százhúszan jelentkeztek. A legfiatalabb érdeklődő hét éves volt, a legidősebb ötven. Mint mondta, nagyon fontos az, hogy ilyen formában is segítsenek a jelentkezőknek megismerkedni az irodalommal, a színházzal, önmagukkal. Számukra biztosítják azt, hogy olyan közösségbe tartozzanak, ahol kreativitásuk, gondolkodásmódjuk, képességeik fejlődhetnek.

Nem színészeket képeznek, hanem utat, irányvonalakat mutatnak, hogy a jövő gépészmérnökei, orvosai vagy jól megbecsült szakmunkásai nyitottan, befogadóan, sokszínűen szemléljék a világot, igényeljék a kulturális értékekkel való találkozást, legyen az zene, tánc, vers, ének vagy színház.

A direktor hozzátette: nem kizárt az, ha a színháznak fiatal gyerekszereplőkre vagy statisztákra leszszüksége, akkor a tanodásokra számíthatnak, de nem ez célja a foglalkozások elindításának.

Molnár Anikó színművész, drámapedagógus, a program vezetője szerint jó alkalom nyílik majd arra is, hogy a csoportok által létrehozott kisebb produkciókkal bemutatkozhassanak a városi rendezvényeken, különböző színjátszó találkozókon, fesztiválokon és ez is öregbítheti Sopron hírnevét. A vasárnapi műhelymunkák alapvető feladata azonban az, hogy a jelentkezők ismerjék meg önmagukat, játékosan tanuljanak, fejlődjenek a képességeik. Mindez pedig jó alapot jelenthet azok számára is, akik később szeretnék magukat kipróbálni a színi pályán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Március 06. 05:00, szombat | Kék hírek

Brazil drogfutárt ítéltek el Budapesten

Öt és fél év fegyházra ítéltek egy brazil drogfutárt, akinek egy kiló kokain volt a gyomrában, amikor elfogták a ferihegyi repülőtéren - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

2021. Március 06. 05:00, szombat | Külföld

Uniós biztos: rendben van, ha az uniós tagországok Oroszországból vagy Kínából vásárolnak oltóanyagot

Rendben van, ha az Európai Unió tagországai meg akarják vásárolni Oroszországból a Szputnyik V, vagy Kínából a Sinopharm nevű koronavírus elleni oltóanyagokat

2021. Március 06. 05:00, szombat | Belföld

Exponenciálisan nő a fertőzöttek száma

Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.