Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2017. Január 26. 04:59, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Németországban illegálisan vásárolt fegyvereket foglaltak le, lehet, hogy magyar online áruházból származnak

Németországban illegálisan vásárolt fegyvereket foglaltak le, lehet, hogy magyar online áruházból származnak

Németországban lefoglaltak 42 illegálisan vásárolt lőfegyvert, és az üggyel kapcsolatban eljárást indítottak 29 ember ellen - jelentették be szerdán Frankfurtban.

Sajtóértesülések szerint a fegyverek egy Magyarországon üzemeltetett online áruházból származnak.

A frankfurti vámnyomozó hivatal szóvivője német hírportálok beszámolói szerint elmondta, hogy a 42 fegyver közül 10 éles lőfegyver, a többi pedig gumilövedék kilövésére alkalmas riasztófegyver. Mindkét típus csak engedéllyel tartható Németországban.

Az eljárás alá vont emberek között vannak, akiket a szélsőjobboldali szubkultúrához, illetve a Reichsbürger (birodalmi polgárok) nevű revizionista mozgalomhoz lehet sorolni - tette hozzá a szóvivő. A 25 és 72 év közötti embereket a fegyvertartásról szóló jogszabályok megsértésével gyanúsítják, pénzbüntetést vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphatnak.

Az ügyben kedden házkutatást tartottak országszerte 33 helyszínen, a fegyverek mellett lefoglaltak lőszert, számítógépeket és adathordozókat. A hatóságok szerint a gyanúsítottak egy külföldön üzemeltetett online áruházban vásárolták a fegyvereket.

Több német lap úgy tudja, hogy egy Magyarországon üzemeltetett áruházról van szó, amely egy, a hatóságok előtt ismert német szélsőjobboldali férfihoz köthető, és a "migránsriasztó" (Migrantenschreck) néven működik.

A Berliner Zeitung című lap beszámolója szerint az egyik fegyvert azzal a szöveggel reklámozták, hogy a "60 Joule torkolati energia mindegyik menedékkövetelőt leteríti".

A Die Zeit című hetilap hírportáljának - Zeit Online - beszámolója szerint a 2016 eleje óta működő online áruháztól legkevesebb 198 német rendelt egy vagy több fegyvert.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 18:06, szombat | Külföld

Enyhített a korlátozásokon Szlovénia

Szlovénia fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, így szombattól már nem kötelező a szájmaszk szabadtéri viselése, amennyiben betartható a másfél méter távolság, s

2021. Április 10. 16:09, szombat | Külföld

A 80 év felettieket részesíti előnyben a módosított olasz oltási kampány

A nyolcvan év felettiek mielőbbi beoltását írja elő a szombattól érvényes új olasz oltási program, amely korosztályok szerint ütemezi át a koronavírus elleni vakcinázást.

2021. Április 10. 14:09, szombat | Külföld

Hétfőtől kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, április 19-én újraindul a tantermi oktatás

Hétfőtől ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, a vendéglátóhelyek viszont továbbra sem szolgálhatnak ki zárt térben, csak kerthelyiségben, ha rendelkeznek ilyennel

2021. Április 10. 10:52, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság 1,8 milliárd adag oltóanyag megrendelésére készül

Megrendelne további 1,8 milliárd adagot a koronavírus ellen kifejlesztett valamelyik oltóanyagból az Európai Bizottság, hogy legyen elég vakcina az Európai Unióban az emlékeztető oltásokhoz és a gyerekek beoltásához