Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 31. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Nemzetközi fotópályázatot hirdetnek a Dunáról

Nemzetközi fotópályázatot hirdetnek a Dunáról

A Duna egy napja címmel hirdet amatőr és profi fotósok számára nemzetközi pályázatot a Capa Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A pályázatra a Duna és a vízgyűjtő területein folyó vizek fontosságát és sokoldalúságát megjelenítő, június 27. és július 1. között készült képeket várnak Magyarország mellett tizenhárom ország fotósaitól - olvasható az MTI-hez elküldött közleményben.

A felhívás témája a Duna és vízgyűjtő területeinek pár napja, középpontban június 29-ével, a Duna nemzetközi napjával. Az eredményhirdetést október 14-én tartják Budapesten.

A fotókat szakmai zsűri bírálja el, tagjai Keleti Éva, Pályi Zsófia, Kovalovszky Dániel és Szalontai Ábel fotográfus, valamint Lukács György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főtanácsosa.

A tájékoztató idézi Joó István vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna Régió Stratégia (DRS) végrehajtásáért felelős miniszteri biztost, aki hangsúlyozta: 2017-ben a DRS soros elnökségét Magyarország tölti be, ezért az idén kiemelt támogatásban részesül minden olyan kezdeményezés, amely a Duna fontosságára, természeti szépségeire és a művészetekben betöltött szerepére hívja fel a figyelmet.

A Duna vízgyűjtő területének országai 2004. június 29. óta ünneplik a Duna nemzetközi napját abból az alkalomból, hogy ekkor írták alá a folyó és a vízgyűjtő területén lévő folyók megóvására a Duna-védelmi Egyezményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során