Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2012. Május 17. 14:13, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Nincs felelőse a méhtámadásnak

Nincs felelőse a méhtámadásnak

Senkit nem terhel felelősség a Nagylók külterületén, az Iringó tanösvényen április 28-án történt méhtámadás miatt – közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

A turistaút mellett elhelyezett kaptárakból felszálló méhek egy kiránduló csoportot támadtak meg, 28-an megsérültek. Közülük 18 embert kórházba szállítottak, 10 sérültet a helyszínen láttak el a mentők.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a sárbogárdi rendőrkapitányságon feljelentéskiegészítés történt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt. A rendőrség megkereste az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Fejér megyei szervezetét, amely megállapította, hogy a kaptárakban lévő 700 méhcsalád telepítésével kapcsolatban nem történt szabálytalanság.

A vizsgálat megállapításai szerint a méhtámadás napján az évszakhoz képest melegebb idő volt, emiatt a méhek a megszokottnál alacsonyabban repültek. A kirándulók keresztezték útvonalukat, és az erős illatú napvédő és rovarriasztó krémek, amelyekkel az emberek bekenték magukat, irritálták a méheket, ez vezethetett a támadáshoz. Az első csípéseket követően fellépő pánik még agresszívebbé tette a rovarokat.

A kirándulást szervezők a túrát megelőző napon bejárták az útvonalat, de akkor semmi olyan körülményt nem tapasztaltak, amely visszatartotta volna őket a kirándulástól. Mivel a szervezők a tőlük elvárható alapossággal mérték fel a túra útvonalát, valamint a méhcsaládok tulajdonosai is betartottak minden előírást a telepítéssel kapcsolatban, büntetőjogi felelősség senkit nem terhel a méhtámadás miatt. Fentiek alapján a sárbogárdi rendőrkapitányság elutasította a feljelentést – áll a közleményben.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 08:13, szombat | Kék hírek

Milliárdos adócsalás miatt ítélték el egy bűnszervezet tagjait Szegeden

Jogerősen nyolc év fegyház-, illetve hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy magyar és egy bolgár férfit,

2020. Július 03. 05:00, péntek | Kék hírek

Rádőlt egy lányra és egy nőre egy fa Budapesten

Rádőlt két emberre egy fa csütörtök délután a főváros I. kerületében lévő Sikló utcában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete az MTI-vel.

2020. Július 02. 08:46, csütörtök | Kék hírek

Egy fiatal nő balesetben életét vesztette Szolnok külterületén

Egy fiatal nő életét vesztette közúti balesetben Szolnok külterületén - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök hajnalban a police.hu honlapon.

2020. Július 02. 06:06, csütörtök | Kék hírek

Meghalt egy kerékpáros, miután traktorral ütközött Füzesabonyban

Meghalt egy kerékpáros, miután traktorral ütközött szerdán Füzesabonyban - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.