Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 18. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyári fesztiválok

Nyári fesztiválok

Folytatódik az Óbudai Nyár, és vidéken is több nyári fesztivál, színházi produkció és gasztronómiai rendezvény várja a hétvégén a szórakozni vágyókat. Az inforádió összefoglalója a hétvégi kulturális programokról.

Szombaton is folytatódik az Óbudai Nyár programsorozat a III. kerület központjában. Udvaros Dorottya és Dés László Cserhalmi György közreműködésével mutatja be Átutazó című estjüket a Zichy kastély udvarán, míg az Óbudai Társaskörben Donizetti Don Pasquale című operája lesz hallható.

Ugyancsak szombat este a Kerekes Band elektronikával fűszerezett népzenei műsorát adja elő a Zöld Pardonban, míg Harcsa Veronika egy elektronikus produkciójával várja közönségét a Bin-Jip koncertjén az A38 Hajón. Eközben a Duna túlpartján, a Budapest Parkban a reggae zenéé lesz a főszerep a fiatal szolnoki előadó, Copy Con fellépésén. A városligeti tóparton Megasztár-koncertet rendeznek, a Dürer Kertben a Kákettők, a Stereomilk és Plutó zenekarok az alternatív rockzene kedvelőinak nyújthatnak kikapcsolódást, míg Beck Zoltán, a 30Y együttes frontembere a Tűzoltó utcai Tündérgyárban ad önálló akusztikus koncertet.

A szabadtéri színpadok közül a Margitszigeten szombaton és vasárnap is látható a Báthory Erzsébetről szóló új magyar musicalopera, míg a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata az Indul a bakterház vendégjátékával búcsúzik szombaton a Városmajori Szabadtéri Színpadtól.

A vasárnap is nyújt táncszínházi csemegét: Grúz virtus címmel a kaukázusi országból érkező Shavlego táncegyüttes a RaM Colosseumban mutatja be szülőföldje látványos tánckultúráját és hagyományait.

Budapesten kívül is több nyári fesztivál, színházi produkció és gasztronómiai rendezvény várja a hétvégén a szórakozni vágyókat.

A főváros közelében Szentendrén a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Shakespeare: Vihar című darabjával vendégszerepel. Kicsit távolabb, de szintén a Dunakanyarban, Nagymaroson rendezi meg a Misztrál együttes hagyományos Regejáró családi napját, ahol a házigazda mellett szombaton a Sebő együttes, a Huzella Pétert és Rátóti Zoltánt is soraiban tudó Neil Young Sétány és Tolcsvay Béla is fellép.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a martonvásári Brunszvik-kastély parkjában idén nyáron is Beethoven-hangversenyekkel jelentkezik. A szombati első koncerten Medveczky Ádám vezényli az Eroica szomfoniát és a Fidelio-nyitányát is magában foglaló műsort, míg a IV. zongoraversenyben Bogányi Gergely közreműködik.

A Balaton környékére is érdemes ellátogatni, Zamárdiban a Balaton Sondon Berlinből Paul Kalkbrenner és az izlandi Gusgus is megtáncoltatja a közönséget, vasárnap pedig az amerikai hip-hop legenda, a De La Soul csapata lép fel.

Siófok főterén a New Orlens Jazzfesztivál részvevői közt a Miskolci Dixieland és a Budapest Ragtime Band is bemutatja műsorát. Eközben a Balatonföldvári Kultkikötőben szombaton a Karinthy Színház a Neil Simon: Napsugár fiúk című darabját játssza. Az északi oldalon Tihanyban szombaton pedig az Esőember színpadi változata látható, míg Keszthelyen a Centrál Színház egy másik Neil Simon darabot, a Pletykafészket mutatja be.

A Balaton mellett érdemes ellátogatni Bajára is, ahol a vasárnapig tart a hagyományos Bajai Halfőző Fesztivál, ahol csaknem 2000 helyi és az ország más pontjairól érkező bográcsos készít remek halászlét. A gasztronómiai kavalkád mellett számtalan koncert és tánccsoport, többek közt a Rajkó zenekar, Wolf Kati, a Supernem és a Magna Cum Laude fellépései is várják az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során