Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 27. 14:43, péntek | PR

Nyári nyelvtanulás – táborok itthon és külföldön

Nyári nyelvtanulás – táborok itthon és külföldön

Egyetértünk veled: a nyári szünet a szórakozás, a pihenés ideje. Azonban miért ne lehetne a forró hónapokban játszva megtanulni egy idegen nyelvet? Irány a nyári nyelvi tábor!

Ha te sem szeretsz otthon gubbasztva szavakat és szórendeket magolni, de megígérted, hogy záros határidőn belül nyelvvizsgát teszel, a táborokat neked találták ki! Miközben élvezed a sokkal szabadabb légkört, az izgalmas programokat, a hosszú beszélgetéseket, észre sem veszed, és egy hét alatt máris többet haladtál a nyelvtanulásban, mint a kurzust megelőző hónapokban összesen.

Szerencsére ma már egész iparág épült a különböző ifjúsági nyelvi táborok szerevése köré, így a széles választékban kényelmesen megtalálod a számodra legmegfelelőbbet. Dönthetsz bentlakásos vagy „napközis”, egy hetes vagy akár több hónapos konstrukciók mellett, maradhatsz itthon, de mehetsz külföldre is. Ha a nyelvvizsgára való felkészülés lebeg a szemed előtt, mindenekelőtt tájékozódj a követelményekről – például az Euroexam honlapján –, és válassz célirányos, felkészítő megoldást. Mutatjuk a különböző típusokat.

Reggeltől estig

A nyári táborok legnagyobb előnye, hogy a tanulás nem ér véget az órák után – gyakorlatilag reggeltől estig beszéled és hallod a kiválasztott nyelvet, ezért fejlődésed felgyorsul, önbizalmad megnő. Saját korosztályoddal együtt lógva, életszerű szituációkban szó szerint játszva nyílik lehetőséged szókincsed bővítésére, beszédkészséged fejlesztésére. Természetesen az anyanyelvi tanárok és a profin kidolgozott tananyag hatása sem elhanyagolható, mégis az informális programok alatt elsajátított tudás legalább olyan értékes lesz később, mint a csoportos foglalkozások során átvett nyelvtan.

A délutáni sport vagy kulturális programok teret adnak a közös témák, hobbik, filmek és karriertervek kötetlen megbeszélésére, valamint ekkor születnek azok a barátságok is, melyek – például egy nemzetközi tábor esetén – a jövőre nézve izgalmas utazásokkal, meghívásokkal kecsegtetnek.

Lazától a szuper-intenzívig

Megelégszel egy kötetlenebb, napi 3-4 órás kurzussal, vagy elszántad magad, és kész vagy minden nap reggeltől délutánig a tanulásra fókuszálni? Nyelvtanodat, helyesírásodat, vagy inkább beszédedet, szövegértésedet szeretnéd fejleszteni? Frissen kezded az adott nyelvet, vagy haladó, középhaladó szinten állsz? Mielőtt bárhova jelentkeznél, gondold végig, pontosan mire van szükséged. Anyanyelvi szintre természetesen egy tábor sem tud eljuttatni, a részvétel mégis fontos mérföldköve lesz tanulási folyamatodnak.

Csak bevállalósoknak!

Létezik egy olyan megoldás is, ami elnyerheti az angol nyelvtanulás extrém sportja címet: nyári munka egy amerikai summer camp-ben. 8-10 hét gyerekfelvigyázás vagy kézművesfoglalkozás-vezetés az Egyesült Államokban, szuper intenzív nyelvtanulás, egy idegen kultúra megismerése, valamint világjárás tartozik a csomaghoz. Ám csak akkor dönts e megoldás mellett, ha kész vagy egész nyáron dolgozni, idegen környezetben egyedül helytállni, és a nagybetűs Kalandba belevágni. Az angolod nem fogja bánni, ezt megígérjük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.