Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 29. 15:06, csütörtök | Helyi

Nyílt levélben üzent képviselőjelölt-társainak a Momentum képviselőjelöltje, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde

Nyílt levélben üzent képviselőjelölt-társainak a Momentum képviselőjelöltje, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde

A nyílt levelet az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Kedves Képviselőjelölt-társaim!
Mindannyian azért indulunk a választásokon, mert nem értünk egyet a hatalmat gyakorlók politikájával Sopronban és országosan. Ehhez áldozatot kellene hoznunk. Most, a kampány finisében igazán aktuális a kérdés: lesz-e összefogás Sopronban? Le tudjuk-e győzni közösen a Fidesz jelöltjét?

A kutatások azt mutatják, hogy Brenner Koloman, a Jobbik és Póczik Roland, az MSzP jelöltje között oszlik meg az ellenzéki szavazatok jelentős része.
A Momentum a kormányváltásért küzd. Sokszor világossá tettük: egy esélyes és vállalható jelölt javára szívesen visszalépünk. A Jobbik, az MSzP, az LMP és az Együtt képviselőjelöltjeinek javára már vissza is léptettük saját jelöltjeinket az ország különböző pontjain. Ha Brenner vagy Póczik úr visszalépne a másik javára, a Momentum szívesen hozna áldozatot a kormányváltásért Sopronban is.

Azonban úgy tűnik, a Jobbik és az MSzP zártak egymás felé. Pedig, ha mindkét jelölt elindul, biztosan marad a Fidesz, és mind veszítünk.

Ez a szekértábor-logika, ez az egymásnak feszülés az, ami a kormányt hatalmon tartja – és aminek a felszámolására egy évvel ezelőtt életre hívtuk a Momentumot. A kezdetektől hirdetjük: meg kell haladni jobb- és baloldal megosztottságát. Minden jóérzésű magyar embernek együtt kell működnie ügyek mentén. Ha számunkra elsőszámú nemzeti ügy a kormányváltás, akkor ennek mentén.

Uraim! Itt állok, egy szem hölgyként Önök között, és tehetetlen vagyok. Amíg Önök nem lépnek, nekem sincs miért, hiszen az Önök lépésén áll vagy bukik a Fidesz elzavarásának ügye. Önök azonban nem lépnek, mert nem léphetnek; ezt diktálja pártjaik logikája. Önök között állok: engem mindketten elfogadnak, ha egymást nem is.

Szeretném megkérdezni, kedves Uraim, arra gondoltak-e ,hogy ha egymás javára nem, akkor egy kevésbé esélyesnek mondott jelölt javára visszalépjenek?

Lássák be: ahhoz, hogy a hódmezővásárhelyi győzelmet megismételjük Sopronban, egy olyan ellenzéki jelöltre van szükség, aki képes az összes, a Fidesztől idegenkedő szavazót egyetlen zászló alatt integrálni.

Tősgyökeres soproniként, tanárként, csalódott, egykori Fidesz-szavazóként úgy hiszem, én is lehetnék ez a jelölt, akire Önök és jobbikos, illetve szocialista választóik is jó szívvel szavazhatnának majd április 8-án. De Szakács Gyula és Tichy-Rács József is biztosan elvállalná ezt a feladatot.

Kérem, hozzunk közösen áldozatot! Valósítsuk meg a politikai kultúraváltást Sopronban!

Szívélyes üdvözlettel:

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.