Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 27. 13:32, péntek | Helyi

Nyílt Nap a Soproni Közgázon – ösztöndíjrendszer, nyelvoktatás, új képzés a keddi palettán

Nyílt Nap a Soproni Közgázon – ösztöndíjrendszer, nyelvoktatás, új képzés a keddi palettán

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Soproni Közgáz nyílt napot rendez december 1-én, kedden.

Az Erzsébet u. 9. alatt található campusban 10 órától kezdődik a program. A kar széleskörű, gyakorlatorientált képzési spektrumának, ösztöndíjrendszerének, kiválósági programjának, nemzetközi lehetőségeinek bemutatása után a Kar Hallgatói Önkormányzat mutatja be diákszemmel a hallgatói élet sokszínűségét, egyedülálló, örök élményt nyújtó értékeit.

Meghívást kaptak a felvi munkatársai is, akik a felvételi eljárás általános tudnivalóiról, technikáiról és buktatóiról fognak beszélni. Ezután következnek az egyes szakok tájékoztatói, mely után lehetőség nyílik a kollégiumok megtekintésére is.
Érdekesség, hogy idén először a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében is indul turizmus–vendéglátás alapképzés, mellyel, a nagy hagyományokra visszatekintő felsőoktatási szakképzés és a már futó mesterképzés mellett immár a teljes képzési palettát nyújtja a kar e képzési területen is. A térség jelentős turisztikai szereplőit bevonó gyakorlatorientált képzés kialakításával szoros, minőségi garanciát is adó kapcsolódást építünk majd a vállalkozások és a szak hallgatói között – mondta el kérdésünkre dr. Fábián Attila, a kar dékánja.

A Soproni Közgázon kiemelten fontos az idegen nyelvi lehetőségek biztosítása, ezért a kar négy félév ingyenes nyelvoktatást biztosít. Angol nyelvű oktatási programjai mellett a gazdálkodási és menedzsment képzését egyedülálló módon teljes egészében német nyelven is el lehet végezni. A többek között osztrák és német vendégprofesszorok bevonásával zajló képzés a magyar nyelvű képzések hallgatói számára is egyedülálló lehetőséget biztosít az áthallgatások révén.

A többek között az „Amber Road” – Közép-európai Gazdaságtudományi Karok hálózata kezdeményezőjeként széles nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező kar munkatársai, azért dolgoznak, hogy a piacképes diploma mellett olyan szakmai és emberi értékeket közvetítsenek, melyek egy életen át hű hallgatóik hű társai lesznek. A tehetséggondozás komolyságát jól mutatja, hogy hallgatójukat, Fazekas Nikolettet, hallgatói életútja elismeréséül, a kétévente országosan összesen négy közgazdászhallgató által elnyerhető Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.