Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. November 27. 13:32, péntek | Helyi

Nyílt Nap a Soproni Közgázon – ösztöndíjrendszer, nyelvoktatás, új képzés a keddi palettán

Nyílt Nap a Soproni Közgázon – ösztöndíjrendszer, nyelvoktatás, új képzés a keddi palettán

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Soproni Közgáz nyílt napot rendez december 1-én, kedden.

Az Erzsébet u. 9. alatt található campusban 10 órától kezdődik a program. A kar széleskörű, gyakorlatorientált képzési spektrumának, ösztöndíjrendszerének, kiválósági programjának, nemzetközi lehetőségeinek bemutatása után a Kar Hallgatói Önkormányzat mutatja be diákszemmel a hallgatói élet sokszínűségét, egyedülálló, örök élményt nyújtó értékeit.

Meghívást kaptak a felvi munkatársai is, akik a felvételi eljárás általános tudnivalóiról, technikáiról és buktatóiról fognak beszélni. Ezután következnek az egyes szakok tájékoztatói, mely után lehetőség nyílik a kollégiumok megtekintésére is.
Érdekesség, hogy idén először a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében is indul turizmus–vendéglátás alapképzés, mellyel, a nagy hagyományokra visszatekintő felsőoktatási szakképzés és a már futó mesterképzés mellett immár a teljes képzési palettát nyújtja a kar e képzési területen is. A térség jelentős turisztikai szereplőit bevonó gyakorlatorientált képzés kialakításával szoros, minőségi garanciát is adó kapcsolódást építünk majd a vállalkozások és a szak hallgatói között – mondta el kérdésünkre dr. Fábián Attila, a kar dékánja.

A Soproni Közgázon kiemelten fontos az idegen nyelvi lehetőségek biztosítása, ezért a kar négy félév ingyenes nyelvoktatást biztosít. Angol nyelvű oktatási programjai mellett a gazdálkodási és menedzsment képzését egyedülálló módon teljes egészében német nyelven is el lehet végezni. A többek között osztrák és német vendégprofesszorok bevonásával zajló képzés a magyar nyelvű képzések hallgatói számára is egyedülálló lehetőséget biztosít az áthallgatások révén.

A többek között az „Amber Road” – Közép-európai Gazdaságtudományi Karok hálózata kezdeményezőjeként széles nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező kar munkatársai, azért dolgoznak, hogy a piacképes diploma mellett olyan szakmai és emberi értékeket közvetítsenek, melyek egy életen át hű hallgatóik hű társai lesznek. A tehetséggondozás komolyságát jól mutatja, hogy hallgatójukat, Fazekas Nikolettet, hallgatói életútja elismeréséül, a kétévente országosan összesen négy közgazdászhallgató által elnyerhető Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.

2024. Április 07. 14:12, vasárnap | Helyi

Fókuszban a gyermekek és a környezetvédelem

Rengeteg család vett részt a Pedagógusok a gyermekekért programsorozat vasárnapi rendezvényén, amelyben a természetvédelem került a középpontba.