Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2015. November 27. 13:32, péntek | Helyi

Nyílt Nap a Soproni Közgázon – ösztöndíjrendszer, nyelvoktatás, új képzés a keddi palettán

Nyílt Nap a Soproni Közgázon – ösztöndíjrendszer, nyelvoktatás, új képzés a keddi palettán

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Soproni Közgáz nyílt napot rendez december 1-én, kedden.

Az Erzsébet u. 9. alatt található campusban 10 órától kezdődik a program. A kar széleskörű, gyakorlatorientált képzési spektrumának, ösztöndíjrendszerének, kiválósági programjának, nemzetközi lehetőségeinek bemutatása után a Kar Hallgatói Önkormányzat mutatja be diákszemmel a hallgatói élet sokszínűségét, egyedülálló, örök élményt nyújtó értékeit.

Meghívást kaptak a felvi munkatársai is, akik a felvételi eljárás általános tudnivalóiról, technikáiról és buktatóiról fognak beszélni. Ezután következnek az egyes szakok tájékoztatói, mely után lehetőség nyílik a kollégiumok megtekintésére is.
Érdekesség, hogy idén először a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében is indul turizmus–vendéglátás alapképzés, mellyel, a nagy hagyományokra visszatekintő felsőoktatási szakképzés és a már futó mesterképzés mellett immár a teljes képzési palettát nyújtja a kar e képzési területen is. A térség jelentős turisztikai szereplőit bevonó gyakorlatorientált képzés kialakításával szoros, minőségi garanciát is adó kapcsolódást építünk majd a vállalkozások és a szak hallgatói között – mondta el kérdésünkre dr. Fábián Attila, a kar dékánja.

A Soproni Közgázon kiemelten fontos az idegen nyelvi lehetőségek biztosítása, ezért a kar négy félév ingyenes nyelvoktatást biztosít. Angol nyelvű oktatási programjai mellett a gazdálkodási és menedzsment képzését egyedülálló módon teljes egészében német nyelven is el lehet végezni. A többek között osztrák és német vendégprofesszorok bevonásával zajló képzés a magyar nyelvű képzések hallgatói számára is egyedülálló lehetőséget biztosít az áthallgatások révén.

A többek között az „Amber Road” – Közép-európai Gazdaságtudományi Karok hálózata kezdeményezőjeként széles nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező kar munkatársai, azért dolgoznak, hogy a piacképes diploma mellett olyan szakmai és emberi értékeket közvetítsenek, melyek egy életen át hű hallgatóik hű társai lesznek. A tehetséggondozás komolyságát jól mutatja, hogy hallgatójukat, Fazekas Nikolettet, hallgatói életútja elismeréséül, a kétévente országosan összesen négy közgazdászhallgató által elnyerhető Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 12:21, péntek | Helyi

FOGLALKOZÁSA: ÜZLETEMBER, BORÁSZ, TITKOS ÜGYNÖK, SZÉLHÁMOS

A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást azzal a soproni férfival szemben, aki a gyanú szerint összesen több mint 10 millió forintot csalt ki két nőtől, akikkel egyszerre tartott fenn szerelmi kapcsolatot.

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Május 08. 19:05, hétfő | Helyi

Megdöbbentő eset egy benzinkúton

Százezreket lopott a három benzinkúti dolgozó Sopronban.

2023. Április 21. 17:52, péntek | Helyi

Súlyos elektromos roller baleset Sopronban

A közösségi e-roller debütálásának első napján súlyos balesetett szenvedett egy 13 éves fiatal.