Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2011. Szeptember 20. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Nyomott áron fogy a krumpli

Nyomott áron fogy a krumpli

Egyes kereskedelmi láncok azt a látszatot kívánják kelteni, mintha sok volna a krumpli, és így önköltségi ár alá akarják szorítani a felvásárlást.

Pedig nincs túltermelés burgonyából, átlagos az idei év ha a termést nézzük, nem csak itthon, de a környező országokban is túlnőttek a burgonyák, babásodásra, göcsörtösödésre hajlamos a termény.

A korai fajták és a vetőburgonya − vagyis a várható termés 20 százaléka − már a hűtőházakban pihen, az étkezési fajták betakarítása nagyjából novemberig tart majd. A tavalyi esős idő Európa-szerte kisebb termést, így emelkedő árakat, ennek nyomán pedig nagyobb termelési kedvet hozott, vagyis az idei várható burgonyamennyiség kontinens szerte jóval több lesz, mint tavaly. Ez pedig mindenütt alacsonyabb termelői árakat jelent – közölte a közrádió. Átlagos az idei év ha a burgonyatermést nézzük, nem csak itthon, de a környező országokban is túlnőttek a burgonyák, babásodásra, göcsörtösödésre hajlamos a termény.

Közben ha azt nézzük, milyen áron akarják egyes kereskedők a gazdáktól felvásárolni a terményt, olyan mintha túltermelés lenne az országban. Egyes kereskedők az önköltségi ár alatt akarják átvenni a termést, amely tiltott piaci magatartás miatt már a Burgonyaterméktanács is lépéseket fontolgat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok és az ezek megszegése esetén alkalmazható szankciók

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Rendkívül intenzíven terjed a járvány

Rendkívül intenzíven terjed a járvány, megfékezésére csak akkor van esély, ha mindenki felelősen jár el - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2020. Október 27. 18:06, kedd | Belföld

Többen érettségiznek idén szakmai tantárgyakból emelt szinten

A járványügyi szabályok betartásával rendben zajlanak az őszi szakmai érettségi vizsgák.

2020. Október 27. 17:03, kedd | Belföld

A téli időszámítást kell megtartani a Magyar Alvás Szövetség szerint

A Magyar Alvás Szövetség szerint a téli időszámítást kell megtartani, mert az határozza meg évmilliók óta az élővilág működését.