Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 24. 14:33, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Nyomozás a leszakadt födém ügyében: már hárman vannak őrizetben

Nyomozás a leszakadt födém ügyében: már hárman vannak őrizetben

A rendőrség eddig három embert vett őrizetbe a IX. kerületi Kén utcai lakóház födémszerkezetének csütörtök hajnali leszakadása ügyében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője péntek délután.

Horváth Katalin Fanni hozzátette: csütörtökön két huszonéves férfit vettek őrizetbe, akik megalapozottan gyanúsíthatók a Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, az ugyanis nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához. Péntek délután egy 38 éves férfit is őrizetbe vettek, ő sofőrként működhetett közre a lopásban.

A szóvivő közlése szerint a rendőrség kezdeményezni fogja az ügyészségnél a három férfi előzetes letartóztatását.

A rendőrség további tanúkat hallgat meg és várja a statikus szakértő jelentését is - mondta Horváth Katalin Fanni.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház egyik első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, de a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni.

Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján, a helyszínen azt mondta: vélekedések szerint egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását a IX. kerületi Kén utca 3. szám alatti lakásban.

A IX. kerületi rendőrkapitányság az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A kerületi önkormányzat sajtóreferense, V. Szabó Szilvia az MTI-vel pénteken azt közölte: a ferencvárosi épület lakóinak túlnyomó többsége új otthonokba költözhetett, a kitelepített 26 család közül 24 elfogadta a felajánlott új lakást. Az önkormányzat szakemberei péntek reggel 7 órára befejezték a lakók átköltöztetését.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.