Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2012. Szeptember 18. 13:06, kedd | Helyi
Forrás: Kisalföld

Nyugdíjasegyetem indul októberben

Nyugdíjasegyetem indul októberben

A Nyugat-magyarországi Egyetem és a Kisalföld szervezésében októberben indul a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemesztere. Keddtől fogadják a jelentkezéseket.

fotó: Dr. Merényi Mária főtitkár (balról a második), a nyugdíjasegyetem főszervezője. Czistlerné Schöll Csilla (balra), Lőrincz Istvánné és Kandián Erika (jobbra), a titkárság dolgozói fogadjáka jelentkezéseket. Fotó: Gosztonyi

– Ismét érdekes témákkal várjuk a szépkorúakat a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemeszterének öt előadásán – mondta a főszervező dr. Merényi Mária, a Nyugat-magyarországi Egyetem főtitkára.
– Az első előadást október 9-én, kedden délután 4 órai kezdettel rendezzük a GYIK Rendezvényházban. Dr. Láng Elemér, a faipari mérnöki kar egyetemi tanára „Az fábul eszkábált hidakrul" című értekezésével várja a hallgatóságot. Ezt követően október 30-án, kedden a Benedek pedagógiai kar részéről Sarkady Sándor költő a Katedra együttessel közösen „Prizmavilág" címmel emlékezik a fiatalon elhunyt soproni poétára, Herbst Zoltánra.

– Szammer István, a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. ügyvezető igazgatója november 13-án „A média helyből" című előadásában a magyar sajtó helyzetéről, valamint a Kisalföldről, a legnagyobb példányszámú közéleti napilapról szól – folytatta dr. Merényi Mária.
– Két hétre rá, november 27-én A nők az iszlám világban címmel dr. Balázs Judit, a közgazdaság-tudományi kar egyetemi tanára tart előadást, míg december 11-én dr. Czetter Ibolya, az NYME Savaria Egyetemi Központ tanára Márai Sándorról értekezik.

Az őszi szemeszter is tartogat majd meglepetést. Fontos tudni, hogy azoknak is újra regisztrálniuk kell magukat, akik az előző szemeszterekre jártak.

A Soproni Nyugdíjasegyetemre mától szeptember 28-ig lehet jelentkezni a 99/518-126-os, illetve a 99/518-142-es telefonszámon naponta 8 és 14 óra között. Fontos tudni, hogy azoknak is újra regisztrálniuk kell magukat, akik az előző szemeszterekre jártak. Az első, október 9-i előadást megelőzően vehető át a leckekönyv.

A regisztrációs teendők miatt arra kérik a leendő nyugdíjas hallgatókat, október 9-én már délután 3-tól legyenek a GYIK Rendezvényházban. Az adminisztrációban ezúttal is a Nyugat-magyarországi Egyetem Nyugdíjas Klubja tagjai vesznek részt.

Címkék: egyetem, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 25. 12:35, csütörtök | Helyi

VPT Caravan nyílt nap és bolhapiac szombaton!

06.27-én szombaton Sopronban a Pozsonyi út 15. szám alatt található bázisukon nyílt napot tart a VPT Caravan, ahol megtekintheted legmenőbb lakóautóikat és beszerezheted a legjobb kempingfelszereléseket.

2020. Június 18. 08:27, csütörtök | Helyi

Hangos pukizásért bírság Ausztriában

Nem vicc! Egy bécsi férfi 500 Eurós birságott kapott, mikor a rendőr előtt egy hangosat pukizott.

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.

2020. Május 19. 20:02, kedd | Helyi

További enyhítések jöhetnek a magyar határokon

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter a napokban több körben is egyeztetett az osztrák, szlovák és cseh kollégáival a határhelyzetekről.