Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2012. Szeptember 18. 13:06, kedd | Helyi
Forrás: Kisalföld

Nyugdíjasegyetem indul októberben

Nyugdíjasegyetem indul októberben

A Nyugat-magyarországi Egyetem és a Kisalföld szervezésében októberben indul a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemesztere. Keddtől fogadják a jelentkezéseket.

fotó: Dr. Merényi Mária főtitkár (balról a második), a nyugdíjasegyetem főszervezője. Czistlerné Schöll Csilla (balra), Lőrincz Istvánné és Kandián Erika (jobbra), a titkárság dolgozói fogadjáka jelentkezéseket. Fotó: Gosztonyi

– Ismét érdekes témákkal várjuk a szépkorúakat a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemeszterének öt előadásán – mondta a főszervező dr. Merényi Mária, a Nyugat-magyarországi Egyetem főtitkára.
– Az első előadást október 9-én, kedden délután 4 órai kezdettel rendezzük a GYIK Rendezvényházban. Dr. Láng Elemér, a faipari mérnöki kar egyetemi tanára „Az fábul eszkábált hidakrul" című értekezésével várja a hallgatóságot. Ezt követően október 30-án, kedden a Benedek pedagógiai kar részéről Sarkady Sándor költő a Katedra együttessel közösen „Prizmavilág" címmel emlékezik a fiatalon elhunyt soproni poétára, Herbst Zoltánra.

– Szammer István, a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. ügyvezető igazgatója november 13-án „A média helyből" című előadásában a magyar sajtó helyzetéről, valamint a Kisalföldről, a legnagyobb példányszámú közéleti napilapról szól – folytatta dr. Merényi Mária.
– Két hétre rá, november 27-én A nők az iszlám világban címmel dr. Balázs Judit, a közgazdaság-tudományi kar egyetemi tanára tart előadást, míg december 11-én dr. Czetter Ibolya, az NYME Savaria Egyetemi Központ tanára Márai Sándorról értekezik.

Az őszi szemeszter is tartogat majd meglepetést. Fontos tudni, hogy azoknak is újra regisztrálniuk kell magukat, akik az előző szemeszterekre jártak.

A Soproni Nyugdíjasegyetemre mától szeptember 28-ig lehet jelentkezni a 99/518-126-os, illetve a 99/518-142-es telefonszámon naponta 8 és 14 óra között. Fontos tudni, hogy azoknak is újra regisztrálniuk kell magukat, akik az előző szemeszterekre jártak. Az első, október 9-i előadást megelőzően vehető át a leckekönyv.

A regisztrációs teendők miatt arra kérik a leendő nyugdíjas hallgatókat, október 9-én már délután 3-tól legyenek a GYIK Rendezvényházban. Az adminisztrációban ezúttal is a Nyugat-magyarországi Egyetem Nyugdíjas Klubja tagjai vesznek részt.

Címkék: egyetem, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.