Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2020. November 06. 12:04, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Olasz finálé a legautósportosabb vadasparkban

Olasz finálé a legautósportosabb vadasparkban

A Gender Racing 2020-as szezonja a kezdetekhez hasonlóan a Drexler Formel Cupban végződik.

Az utolsó bajnoki fordulót a legendás Monza-i versenypályán tartják ezen a hétvégén. A járványhelyzet újbóli fokozódása ellenére az osztrák sorozat még meg tudja rendezni a hétvégén az évadzáró bajnoki fordulóját a gyönyörű vadasparkban fekvő Monza-i versenypályán.

Berta Benjámin és Olivér Michl a hazai szezonzáró versenyhétvégét követően a Drexlel Formel Cup utolsó felvonására is bajnoki címekért mennek megküzdeni, hiszen Beni az F4-es kategóriában elég megnyugtató előnnyel áll a bajnoki tabella élén 86,5 ponttal, míg Olivér 50 pontjával mindössze csak fél ponttal van lemaradva a Formula Renault Kupa második helyén.

Már ennek tekintetében is remek és izgalmas versenyhétvége várható, hiszen a fiuknak ismét egy legendás versenypályát van lehetőségük megtanulni, valamint ha itt is tudják hozni az eddigi remek formájukat, és győzelmekkel tudják megkoronázni első formula autós bajnoki szezonjukat, az óriási eredmény lenne a csapat számára! Hiszen ez az év a járványhelyzet miatt extra nehéz kihívásokat állított eléjük és a kategória és versenytechnika váltás nehézségei és a gokartból frissen érkező még tapasztalatlan versenyzők ellenére idén is bajnoki címekkel zárhatják az évet.
A legendás helyszínen 1922-óta rendeznek versenyeket Észak-Olaszországban, Monza és Milánó közelében. Az Autodromo Nazionale Motodromo versenypálya pálya híres arról, hogy a versenyzők a hosszú egyenes szakaszok miatt a körök nagy részében teljes gázzal haladnak, és így nagyon komoly átlagsebességeket érnek el minden kategóriában. Az 5,8 kilométer hosszú pályán mindössze 10 kanyar található, ami szintén a hosszú egyenes szakaszok fontosságát mutatja. Nem könnyű jó köridőt elérni, a versenyzőknek minden kanyarban és sikánban a legtöbbet kell kihozniuk magukból. Pontosságra és agresszióra egyformán szükség van. A hosszú egyenesekben kulcsfontosságú az autó teljesítménye, csak az erős motorokkal rendelkező csapatok juthatnak a rajtrács elejére, de a sok végsebesség közeli autózás miatt az aerodinamikai beállításoknak is komoly jelentősége van itt.

Gender Tamás csapatfőnök bizakodva tekint a szezonzáró versenyhétvége elé: „Óriási kihívás ezen a pályán versenyezni, nagyon örülök, hogy végül itt zárhatjuk ezt a nehéz évet. Nagyon büszke vagyok Olira és Benire, hogy első formula autós szezonjukban ilyen nagyszerűen felnőve a feladathoz, rögtön futamgyőzelmekkel, bajnoki címekkel kezdhették meg a pályafutásukat a gokart után. Biztos vagyok benne, hogy ennek a különlegesen nehéz legendás pályának a feldolgozásával sem lesz gondjuk és újabb futamgyőzelmekkel és dobogós helyezésekkel zárhatják az évet a nagyon profin szervezett és egyre növekvő színvonalú Drexler Formel Cup versenysorozatban melyen a tervek szerint jövőre is végig rajthoz állunk!”

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 09:40, szerda | Sport

Rally: Szerény kezdés

Két versenyző páros állt rajthoz a Horváth Rallye ASE színeiben, a I. Therwoolin Boldogkő Rally a Pannon Kupáért versenyen.

2021. Május 11. 10:40, kedd | Sport

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság idei első fordulójában Benyó Máté a harmadik helyet szerezte meg a bivalyerős Supercar mezőnyben.

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.