Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Május 18. 17:29, szerda | Helyi
Forrás: sopron.hu

Önkormányzati támogatás a Várkerületi portálok megújítására

Önkormányzati támogatás a Várkerületi portálok megújítására

Jelentős vissza nem térítendő támogatást nyújt Sopron város önkormányzata a Várkerületi üzletek, boltok, vendéglátó- és szolgáltató egységek, irodák külső felújítására a -

-soproni vállalkozók városuk iránti polgári attitűdjére, elkötelezettségére alapozva, hogy fontosnak tartják környezetük igényes kialakítását.

Vissza nem térítendő támogatás segítségével tovább szépülhet belvárosunk.

Ez ma dr. Simon István alpolgármester és Mágel Ágost, a Városfejlesztési bizottság elnöke jelentette be a felújított Várkerületen.

A Várkerület és Belváros felújítását követően tovább szépülhet a város a most meghirdetett pályázatnak köszönhetően, amely az eddigiekhez képest kibővített kedvezmények formájában és megnövelt támogatási összeggel további lehetőségeket biztosít a Várkerületen működő üzleteknek, vendéglátóhelyeknek, irodáknak, vállalkozásoknak , hogy portáljukat, vagy éppen épületük teljes homlokzatát felújíthassák – részletezte dr. Simon István, hozzátéve:

- A polgári kurázsi, a soproni lokálpatrióta szemlélet sajátossága, hogy a vállalkozók fontosnak tartják, hogy ingatlanjuk környezete igényes és rendezett legyen.

Ezt a nemes szemléletet és törekvést támogatja az önkormányzat.

Mágel Ágost kiemelte: a pályázat nem csak a vállalkozók, hanem a környezetükért összefogó társasházaknak is kínál támogatást, így nem csak a várkerületi portálok, de az azokhoz tartozó társasházak homlokzata is megújulhat önkormányzati támogatással.

A pályázati kiírás itt érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.