Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Július 24. 07:42, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Önkormányzati választás - nyilvántartásba kell vetetniük magukat a jelölőszervezeteknek

Önkormányzati választás - nyilvántartásba kell vetetniük magukat a jelölőszervezeteknek

Az október 12-i önkormányzati választáson jelöltet és listát jelölőszervezetek (pártok, társadalmi szervezetek) állíthatnak, illetve a választáson a listás választások kivételével független jelöltek vehetnek részt.

Mivel jelöltet (a független jelölt kivételével) csak nyilvántartásba vett jelölőszervezet állíthat, a választáson induló jelölőszervezeteknek a választás kitűzését követően nyilvántartásba kell vetetniük magukat. A közös jelöltet, listát állító jelölőszervezeteknek külön-külön kell nyilvántartásba vetetniük magukat.

A bejelentést az illetékes választási bizottságnál kell megtenni; ha a jelölőszervezet több megye, illetőleg a főváros és valamely megye területén is jelöltet vagy listát kíván állítani, akkor a Nemzeti Választási Bizottságnál. Ha a jelölőszervezet csak egy megye, illetőleg a főváros területén kíván jelöltet állítani, akkor a területi választási bizottságnál kell ezt bejelenteni.

A bejelentéshez ki kell tölteni egy formanyomtatványt (az adatváltozást is ezen a nyomtatványon lehet bejelenteni), a választási iroda pedig beszerzi a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitűzését követően kiállított kivonatot.
Áder János köztársasági elnök szerdán írta ki az önkormányzati választást október 12-re.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.