Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 17. 14:36, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Online tartalomközvetítéssel lép piacra a GamaxMédia

Online tartalomközvetítéssel lép piacra a GamaxMédia

A mobilinternet és az okostelefonok, tabletek piacának bővülésére, és ehhez kapcsolódóan a videotartalmak megosztásának terjedésére épülve indít online tartalomközvetítést lehetővé tevő szolgáltatást a GamaxMédia, elsőként Magyarországon - jelentette be a cég sajtótájékoztatón, kedden Budapesten.

A Gamax csoporthoz tartozó, hazai tulajdonú vállalat tévétársaságok, internetes portálok és egyéb, képi tartalmakkal rendelkező szervezetek számára nyújt szolgáltatást, vagyis nem a végfelhasználóknak - hangsúlyozta Gáspár Imre kereskedelmi vezető a tájékoztatón. A szolgáltatás élő és rögzített tévéműsorok vagy más online tartalmak közvetítésére egyaránt alkalmas.
Az alkalmazott technológia - Content Delivery Network (CDN) és Adaptive Bit Rate (ABR) - lehetővé teszi, hogy internet kapcsolaton keresztül bármilyen végfelhasználói eszközön és bármilyen operációs rendszeren jó felbontásban és kiváló minőségben lehessen nézni a videotartalmat, a központi egység ugyanis alkalmazkodik a végfelhasználói készülékhez és az általa használt sávszélességhez.
A rendszer további előnye a jelenlegi online adásokhoz képest, hogy nagyszámú, akár több tízezer egyidejű felhasználó kiszolgálására is képes. A GamaxMédia fejlesztése ezen felül védelmet nyújt a jogosulatlan felhasználás és a tartalom lopása ellen is.
Gáspár Imre elmondta, hogy a rendszer infrastruktúrája mintegy 50 millió forintos beruházást igényelt. Az újonnan alakult társaság az első évben még nem számít bevételre, a második évben néhány ügyfél megjelenésével számol, és várakozásaik szerint a harmadik évben térülhet meg a beruházás, akkor válhat nullszaldóssá az üzlet.
Elmondása szerint a tévétársaságok, tartalomszolgáltatók számára azért lehet előnyös a szolgáltatás igénybevétele, mert díjazása elenyésző ahhoz képest, mintha maguknak kellene kiépíteniük hasonló rendszert. A jelenleg még újnak számító lehetőséggel azonban növelhetik nézőszámukat és ezzel reklámbevételüket is. A társaságok megtehetik, hogy kezdetben csak a legnagyobb érdeklődésre számot tartó műsorokat teszik elérhetővé online módon, később pedig tetszés szerint bővíthetik a kínálatukat.
A vállalat mögött a Gamax cégcsoport áll, többségi tulajdonosa az informatikai piacon jelen lévő, mintegy 10 milliárd forint éves forgalmú Gamax Kft., a kisebbségi részt pedig magyar magánszemélyek birtokolják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során