Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Január 24. 19:17, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Őrizetbe vették az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét

Őrizetbe vették az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét

A holland rendőrség őrizetbe vette az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét, a kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse Chi Lopot

- írták vasárnap holland hírportálok a rendőrségi tájékoztatást idézve. Az 57 éves Tse Chi Lopot a világ egyik legkeresettebb bűnözőjeként tartották számon, és az ausztrál rendőrség kérésére tartóztatták le.

A drogbárót 2019 óta körözte az Interpol. Bűnszervezete, amelynek éves forgalma 70 milliárd dollár volt, főleg metamfetamin- és heroinkereskedelemmel foglakozik. Tse Chi Lop egy ideig a kanadai fővárosban, Torontóban élt, de az utóbbi években Makaó, Tajvan és Hongkong között ingázott - írta a hírportál.

Tse Chi Lopot hasonló kaliberű bűnözőnek tartják, mint hajdan Pablo Escobar hírhedt kolumbiai drogbárót, aki 1993-ban halt meg. Kartellje behálózta az ázsiai csendes-óceáni térséget. Az ausztrál rendőrség szerint bűnszervezete, a Sam Gor (A Cég) terjesztette a kontinensre érkező drogszállítmányok legalább hetven százalékáért.

A bűnözőt, aki éppen Kanadába tartott, az amszterdami repülőtéren fogták el a rendőrök, és várhatóan átadják az ausztrál hatóságoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.