Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 19. 14:30, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Országszerte sok a szabadtéri tűz

Országszerte sok a szabadtéri tűz

Országszerte sok szabadtéri tűz oltásán dolgoznak a tűzoltók szombaton, főleg Kelet-Magyarországon - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Azt írták, Nyíregyháza határában több hektáron ég a nádas és az összehordott hulladék, a helyi hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. Az ózdi hivatásos tűzoltókat Uraj és Susa között szintén kigyulladt nádashoz riasztották, míg a kiskőrösi és a kalocsai hivatásos, valamint a keceli önkormányzati tűzoltók Dunapataj és Kiskőrös térségében dolgoznak, ahol több helyen is lángra kapott a bozótos. Balmazújváros közelében a 3323-as út mellett a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el az út mentén kigyulladt avart és gazt.

Budapest XVI. kerületében, az Újszász utcában mintegy másfél hektáron égő aljnövényzetet oltottak el a fővárosi hivatásos tűzoltók.

Pest megyében a Bugyihoz tartozó Vány határában egy erdő aljnövényzete gyulladt ki mintegy három hektáron. A tűz a fák koronájára is átterjedt, de ott a lángokat megfékezték az elsőként a helyszínre érkező délegyházi önkéntes tűzoltók, akik a dabasi és a szigetszentmiklósi hivatásos, valamint az ócsai és a szigetújfalui önkéntes tűzoltókkal együtt oltják a tüzet. Már megakadályozták a tűz továbbterjedését - tette hozzá a katasztrófavédelem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.