Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 10. 12:13, péntek | PR

Ősszel aktuális az autó átvizsgálás

Ősszel aktuális az autó átvizsgálás

Még tart a meleg idő, de néhány héten belül már megkezdődnek az őszi, nyálkás reggelek. Legfőbb ideje az autó átvizsgálásról gondoskodni, mert a nem megfelelően karban tartott kocsi balesetveszélyes lehet.

A nyári szabadságolások során sokan keltünk útra a kocsival nyaralni. Alaposan ki is hajtottuk az autót, leterhelve a csomagokkal, a családdal és a családi kiskedvenccel is a csomagtartóban. Nem csoda, ha megérett a helyzet egy alapos autó átvizsgálásra, mielőtt átcsúszunk az őszbe. Néhány helyen kérhetsz ingyenes átvizsgálást is, de figyelj oda, hogy ezeket mindenképpen ellenőrizze a szerelő.

Fékrendszer
Az első és legfontosabb egy autó átvizsgálás során a fékrendszer ellenőriztetése. A szakemberek megvizsgálják a fékbetét állapotát, a fékmunkahengert és a fékrendszer többi részét. Ez segíthet feltárni olyan rejtett hibákat, amik a kocsi normál üzemmódjában még nem mutatkoznak meg, ezáltal előre megelőznek olyan balesetveszélyes helyzeteket, amik akár életveszélyesek is lehetnek.

Akkumulátor

Sok bosszúságot tud okozni a lemerült akkumulátor a reggeli induláskor. Előfordulhat, hogy hosszabb ideig nem használtuk a kocsit, mert többfelé nyaraltunk, vagy nem jártunk munkába a nyár során, így a kocsi kényszerpihenője alatt lecsökkent az akkumulátor töltöttségi szintje. Az autószerelő az autó átvizsgálása során beméri az akkumulátor töltöttségét és szükség esetén időben tud cserét javasolni.


Kerekek

A nedves utakon életveszélyes lehet kopott kerekekkel vezetni és az autó átvizsgálás ezt is pontosan felméri. Ilyenkor a szakemberek megmérik a barázdamélységet és a gumiabroncs nyomását. A kerekeket olyan szemmel is megnézik, hogy van-e rajtuk abnormális kopás, ami a futómű esetleges rendellenességeire utalhat. A jó abroncsokkal javul a kocsi úttartási képessége, ezáltal biztonságosabbá válik a vezetés.

Autóklíma

Az autóklíma ellenőrzését időnként el szokták felejteni, pedig ez ősszel is nagyon fontos. Az őszi pollenidőszak ugyanis veszélyes lehet a vezetőkre. Az allergiás reakciók a kellemetlen tüsszögés mellett csökkenthetik a vezetői készségeket és növelik a reakcióidőt. A tisztán tartott autóklíma kiszűri a polleneket a levegőből és tiszta, egészséges levegőt garantál az utastérben. Emellett megszűnteti a párásodást, ami szintén a balesetek megelőzéséhez járulhat hozzá az őszi-téli időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat