Városlista
2021. augusztus 2, hétfő - Lehel

Hírek

2016. Március 04. 07:38, péntek | Belföld
Forrás: mti

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap, polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

A Zala megyei Rigyácon Homály Balázs (független) polgármester tavaly november 27-i hatállyal lemondott, mert nem tudott együttműködni a képviselő-testülettel. A választásra jogosult 352 lakos négy jelölt közül választhatja ki a település vezetőjét: indul a posztért a független Keléné Molnár Melinda, Poszavecz Mónika és Kántor László - jelenlegi alpolgármester -, valamint Kovács István, a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Nógrád megyei Karancskeszin Kurunczi István (független) polgármester - aki 2006-tól irányította a községet - tavaly november 28-án meghalt. A község vezetéséért négy jelölt indul: Bata János (független), Királyhegyi Gyula (független), Nagy Attila Tibor (Magyar Munkáspárt) és a jelenlegi alpolgármester, Szentandrási László (független). A választói névjegyzékben mintegy 1500-an szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul: Isóczki Lajos - a község korábbi vezetője - és Pető Tamásné. A négy képviselői helyre tízen aspirálnak. A választói névjegyzékben 292-en szerepelnek.

A Pest megyei Péteriben és Tápiószentmártonban szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást.

Péteriben a szavazók öt polgármesterjelölt közül választhatnak: függetlenként indul az előző polgármester, Molnár Zsolt, valamint Lovász László Gábor, Klein Judit és Petőné Vizi Valéria, míg a Magyar Munkáspárt jelöltjeként Barabás György László. A hat képviselő-testületi helyért 19-en indulnak: 16-an függetlenként, hárman pedig a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeként. A választói névjegyzékben 1805-en szerepelnek.

Tápiószentmártonban a választók három polgármesterjelöltre adhatják le szavazatukat: Majoros Mátéra (Fidesz-KDNP), Kovács Istvánnéra (Magyar Munkáspárt) és Györe Lászlóra (független), korábbi polgármesterre. A településen 25-en indulnak a képviselői tisztségért, valamennyien függetlenként, közülük kerül majd ki a testület nyolc tagja. A választói névjegyzékben 4200-an szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 01. 11:40, vasárnap | Belföld

BARNA MEDVE ELADÓ

A III. kerületi rendőrök természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki azt az óbudai férfit, aki egy preparált védett állatot hirdetett az interneten.

2021. Július 31. 21:18, szombat | Belföld

Országszerte zivatarok miatt, de többfelé még a kánikula miatt is figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett még a hőség miatt is adtak ki első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetéseket

2021. Július 31. 17:11, szombat | Belföld

ITM: sosem látott csúcson a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés

Sosem látott csúcson van a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2021. Július 31. 15:10, szombat | Belföld

Novák Katalin: várjuk a gyerekeket az Erzsébet-táborokba

Várják a gyerekeket az Erzsébet-táborokba - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombat reggel a Facebook-oldalán közzétett videóban.