Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Január 08. 12:58, péntek | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Ötvenen maradtak Sopronban, mert rossz vágányra ment a vonat

Ötvenen maradtak Sopronban, mert rossz vágányra ment a vonat

A kisalfold.hu tájékoztatása szerint a bécsi vonatnak a második vágányra kellett volna érkezni, ehelyett az ötösre ment.

Pénteken reggel a soproni vasútállomáson "elfelejtették" helyesen tájékoztatni az utasokat, így a menetrend szerint 6.46-kor Wien Meidlingbe közlekedő vonat összes utasa az állomáson maradt - számolt be a kisalfold.hu-nak az egyik pórul járt utas. Így folytatta: a hangosbemondó és a kijelzőtábla is a második vágányt jelölte indulási helyként, de a vonat az ötödik vágányról ment.

Az utasok a harmadik vágányon álló szerelvény miatt csak akkor vették észre a problémát, amikor a meidlingi vonat már kihúzott az állomásról... Nagyjából 50 ember maradt így akarata ellenére Sopronban. Meglepődtünk nagyon!

- Bementem érdeklődni a forgalmi szolgálattevőhöz, hogy mégis mi volt ez? Ott azt mondták, hogy tudnak róla, hogy hibáztak, nagyon sajnálják - tette hozzá olvasónk, aki azt is elmondta, tizenöt perc múlva tovább tudtak utazni a Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) tartó vonattal. S aztán átszállással érték el az úticéljukat. Azok, akik időre, például iskolába, munkába mentek, vagy csatlakozásuk volt, biztosan elkéstek.

Az ügyben kereste a GYSEV Zrt.-t a kisalfold.hu-t : "Az érintett reggeli vonat esetében sajnálatos műszaki hiba történt, így valóban nem volt megfelelő az utastájékoztatás a soproni állomáson. A hasonló esetek elkerülése miatt a mostani hiba körülményeinek kivizsgálását azonnali hatállyal megkezdte vasúttársaságunk.

Az utasainktól ezen a fórumon is szíves elnézést kérünk, amennyiben az érintett személyek közül valaki jogos kártérítési igénnyel lép fel, azt természetesen megtérítjük" – közölték portálunkkal.

Címkék: GYSEV, késés, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.